We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus x
Uitloggen

020 8903697020 8903697

Veelgestelde vragen

Wat is het EU-bandenetiket?

Vanaf 1 november 2012, met enkele belangrijke updates in 2021, moeten alle banden die te koop worden aangeboden voorzien zijn van een bandenlabel. Dit bandenlabel moet de klasse van de band aangeven volgens de criteria van het EU-bandenlabel met betrekking tot rolweerstand, grip op nat wegdek en geluidsemissies. De EU-Bandenlabelrichtlijn is bindend voor alle EU-lidstaten en geldt voor alle banden van personenauto's, lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtwagde ens in klassen C1, C2 en C3.

Het doel van het EU-Bandenlabel is de EU-consumenten beter te informeren over de veiligheids- en milieueigenschappen van een bepaalde band. Het bandenlabel moet de consumenten actief ondersteunen bij de keuze van nieuwe banden.