Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Bestelstatus x
Uitloggen

Veelgestelde vragen

Welke criterien beoordeelt het EU-bandenetiket?

Het EU-bandenetiket omvat drie bestanddelen:

- Rolweerstand (brandstof-efficientie):
Het benzinepomp-symbool staat voor de rolweerstand van een band. Hoe lager, hoe minder energie nodig is, en hoe minder het verbruik aan brandstof. Deze indicator informeert de verbruiker dus zowel omtrent de energie-efficiëntie van een band als ook over zijn milieuvriendelijkheid in de vorm van CO2-emissie. De beoordeling wordt in categoriën van  "A" tot "G" aangegeven, waarbij "D" niet gegeven wordt.
- Grip op nat wegdek
Dit symbool kentekent de verbinding van een band op een natte rijbaan.
De grip op natte rijbaan is een centrale faktor, als het om de zekerheidsrelevante prestatiecapaciteit van een band gaat. De uitwerkingen van grip op natte rijbaan op de verkeersveiligheid zijn enorm, want banden met excellente verbinding verkorten duidelijk de remafstand.

Hoe korter de remweg, desto beter die classe.

De gradatie op het EU-bandenetiket  is in de categorie van "A" tot "G" ingedeeld, waarbij D en G niet gegeven worden.-Geluidsemissie
Het symbool met de luidspreker staat voor de geluidsontwikkeling die een band veroorzaakt, als hij op het rijbaanoppervlak rolt. Die wordt in decibel (dB) gemeten.De geluidsemissie van de band werkt zich uit op de totale luidsterkte van het voertuig en beïnvloedt niet alleen het rijcomfort maar ook de geluidsbelasting van het milieu. De band is luider, naar gelang er meerdere zwarte golven aangeduid worden.

^