Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Bestelstatus x
Uitloggen

Veelgestelde vragen

EU-bandenetiket: geluidsemissie

Het symbool met de luidspreker staat voor de geluidsontwikkeling die een band veroorzaakt, als hij op het rijbaanoppervlak rolt. Die wordt in decibel (dB) gemeten.De geluidsemissie van de band werkt zich uit op de totale luidsterkte van het voertuig en beïnvloedt niet alleen het rijcomfort maar ook de geluidsbelasting van het milieu. De band is luider, naar gelang er meerdere zwarte golven aangeduid worden. De kentekening met 2 zwarte geluidsgolven komt overeen met de EU-richtlijn, geldig vanaf 11/2012.

3 zwarte geluidsgolven
Drie zwarte geluidsgolven staan voor een hoge geluidsontwikkeling. Deze classificatie  komt overeen met de EU-standaard-grenswaarde volgens de richtlijn "2001/43/EG", die tot 10/2012 geldig is. Een band die zo gekentekend is, is luider als de EU-richtlijn vanaf november 2012 toelaat.

2 zwarte geluidsgolven
Twee zwarte geluidsgolven betekenen een gemiddelde geluidsontwikkeling. Deze classificatie komt overeen met de EU-standaard-grenswaarde volgens de verordening "661/2009/EG", die vanaf 11/2012 geldig is.

1 zwarte geluidsgolf
Één zwarte geluidsgolf betekent de minste geluidsontwikkeling. De waarde ligt tenminste 3 dB onder die in de  verordening "661/2009/EG" bepaalde grenswaarde voor het geluid.

^