Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Bestelstatus x
Uitloggen

Veelgestelde vragen

Verdere criterien/mogelijkheden tot beoordeling van banden

Het nieuwe etiket informeert de klant over 3 belangrijke criterien: rolweerstand, grip bij nat wegdek en geluidsemissie. Er zijn echter verdere belangrijke produkt eigenschappen, wat de zekerheid betreft, die bij de keuze van nieuwe banden een rol spelen.
Deze zijn bvb. eigenschappen bij aquaplaning, rijstabiliteit, levensduur, rem-eigenschappen op droge en natte rijbaan, zoals het gedrag bij winterse weersomstandigheden.

De producenten betonen dat het EU-bandenetiket niet alle gedetailleerde informatie vervangt, die bvb. in tests in de vaktijdschriften gepubliceerd worden. Zo biedt het EU-bandenetiket voor winterbanden enkel een beperkte expressiviteit, aangezien wintereigenschappen niet afgebeeld worden.

De tests met banden, uitgevoerd door de auto-vaktijdschriften, blijven verder een belangrijk medium voor de eindverbruiker, daar die i.p.v. de 3 aangegeven criterien op het etiket, tot 11 verdere criterien testen.

In het internet vindt u onder www.autobandentest.com het grote internationale en onafhankelijke verbruikersplatform voor de beoordeling van banden in het normale verkeer. Hier hebben bestuurders hun banden getest en beoordeeld.

^