We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus x
Uitloggen

020 8903697020 8903697

Veelgestelde vragen

Wanneer en waarom zou ik een winterband monteren?

Het is aan te bevelen, op basis van de weersomstandheden, al in oktober winterbanden te kopen- Met de dalende temperaturen daalt ook de elasticiteit van zomerbanden (worden al bij 7°C harder). Dit heeft tot gevolg dat de remweg duidelijk langer wordt! Winterbanden bestaan uit speciale rubbermengsels met een verhoogd aandeel aan silica of latex die ook onder koude omstandigheden elastisch blijven. Vooral bij natte wegen of bij ijzel hebben winterbanden dankzij de samenstelling en het speciale profiel met duizende lamellen meer grip en zijn ze duidelijk beter dan zomerbanden.
Bovendien moet men rekening houden met het feit dat, volgens de aktuele wetgeving, het rijden met zomerbanden bij winterse weersomstandigheden, rechterlijke gevolgen kan hebben. Bij het veroorzaken van een ongeval kunt u uw verzekering verliezen.
Verdere  informaties tot het thema winterbanden vindt u