We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus x
Uitloggen

020 8903697020 8903697

Veelgestelde vragen

Wat is de DEX?

De vooraanstaande internetbandendealer Delticom heeft een representatieve Europese enquête gehouden onder automobilisten uit 15 landen en naar hun waardering van het EU-bandenlabel gevraagd.

De daaruit resulterende prioriteiten van de labelcriteria is de basis van de DEX (Delticom efficiëntieklasse index). De DEX is dus een combinatie van de waarde van de individuele labelcriteria van de band en de waardering van deze criteria.

De DEX helpt bij koopbeslissingen. In de onlineshops van Delticom wordt de "DEX" via een waarderingssysteem met een tot vijf sterren aangegeven.

Hoe meer sterren de DEX heeft, hoe meer de gelabelde band met z'n efficiëntieklasse overeenkomt met de voorkeuren van de ondervraagde automobilisten.

Let op: De DEX geldt alleen voor zomerbanden en all season banden!