ico

Sneeuwkettingen

Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen


Sneeuwkettingen zoeken via uw type voertuig

Topseller

DeltiGrip - 4718224

DeltiGrip - 4718224

Deltigrip - Semi-Auto Sneeuwkettingen

bij ons slechts 69,01

Snö Pro - 123

Snö Pro - 123

Sno-pro eco

bij ons slechts 43,46

König - 2004705255

König - 2004705255

XG-12 PRO 255

bij ons slechts 188,40Waarom gebruik je sneeuwkettingen?

In Nederlands zijn sneeuwkettingen en winterbanden niet verplicht, maar in sommige Europese landen wel. Vaak staat op een verkeersbord aangegeven wanneer een sneeuwketting verplicht is. Bovendien kun je wanneer je bijvoorbeeld op wintersport gaat of naar een sneeuwrijk land rijdt maar beter sneeuwkettingen in de achterbak hebben liggen. Uiteraard voor de veiligheid maar ook voor je eigen gemoedstoestand. Ze zijn handig wanneer er enorm veel sneeuw op de weg ligt en je extra grip nodig hebt, bijvoorbeeld op steile bergwegen. De sneeuwkettingen moeten worden gemonteerd op de wielen. Als je met de kettingen rijdt, geldt er een maximumsnelheid. Deze staat op de verpakking van de sneeuwkettingen aangegeven en is meestal rond de 40 kilometer per uur.

Verschillende merken sneeuwkettingen:

  • PewagServo: geschikt voor voertuigen met voorwielaandrijving, de sneeuwketting is 7 mm breed en geschikt voor voertuigen met heel weinig vrije ruimte tussen de band en wielkast, de ketting wordt automatisch gespannen en is gemakkelijk te demonteren door de speciale sluiting aan de achterzijde.
  • PewagSnox: ook deze sneeuwketting is geschikt voor voertuigen met voorwielaandrijving, de ketting ismakkelijk te monteren want je hoeft hem niet te sluiten – je trekt de ketting om de band heen, de ketting wordt automatisch gespannen en om de sneeuwketting te kunnen demonteren, trek je hem simpel van de band.
  • PewagNordic Star: deze sneeuwketting is voor voertuigen met voorwielaandrijving, de ketting is 9 mm breed en dus geschikt wanneer je weinig ruimte hebt tussen band en wielkast, de sneeuwketting sluit je van achter snel en gemakkelijk en de ketting moet je handmatig naspannen.

Tips en tricks

  • Nog nooit een sneeuwketting om de band bevestigd? Probeer het eerst thuis onder normale weersomstandigheden.
  • Gebruik werkhandschoenen, dan krijg je geen vieze handen.
  • Controleer na eerst een paar kilometer te hebben gereden of de sneeuwkettingen nog strak om de banden zitten.
  • Ligt er geen sneeuw meer op de weg? Haal de kettingen er dan meteen af, anders verkort je de levensduur.
  • Maak de kettingen schoon met warm water en laat goed drogen voordat je ze opruimt.

Voor elke band de juiste sneeuwketting

Het is van belang dat je de juiste sneeuwketting kiest. Bekijk in het fabricageboekje van de auto welke sneeuwkettingen er wel en niet om de band passen. Gelukkig is er tegenwoordig voor elke band en bandenmaat wel een sneeuwketting beschikbaar. Benieuwd welke? Op www.autobandenmarkt.nl vind je welke sneeuwkettingen er bij jouw auto passen. Je bestelt ze daar snel en gemakkelijk.autobandenmarkt.nl - een aanbieding van Delticom AG 21.10.2020 06:35