Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Test-beoordeling-Winterbanden

ANWB.nl 09/2019

Winterbanden Continental VanContact Winter 205/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

Beste uit de test op droog wegdek en op nat wegdek en hoogste eindcijfer uit de test. Eindoordeel voldoende en op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed en haalbaar niveau) op sneeuw, op ijs en op slijtvastheid.


Winterbanden Continental WinterContact TS 860 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op nat wegdek, goed op droog en op sneeuw. Laag verbruik. Na de Dunlop het hoogste gewogen eindcijfer. Lichte tekortkomingen op ijs (zijdelingse grip, remmen op ijs is wel goed) waardoor de band (net) is afgewaardeerd.


Winterbanden Dunlop Winter Response 2 185/65R15 T

Test-beoordeling: Goed

Testwinnaar, hoogste gewogen eindcijfer. Beste uit de test op sneeuw en goed tot zeer goed op nat. Laagste verbruik uit de test. Op ijs is de zijdelingse grip iets minder dan gemiddeld.


Winterbanden Gislaved Euro*Frost 6 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Stilste band uit de test en een laag verbruik. Goede slijtvastheid en goed op ijs. Lichte tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).


Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op nat wegdek, goed op droog, ijs, verbruik en een goede slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op sneeuw met een onvoldoende voor zijdelingse grip. Remmen en tractie op sneeuw scoren nog wel (net) goed.


Winterbanden Hankook i*cept RS 2 (W452) 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog, op nat (vooral aquaplaning scores zijn zeer goed) en op sneeuw. Prima slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op ijs (zijdelingse grip, remmen is wel goed) en op verbruik. Op beide onderdelen maar net de grens van goed niet gehaald.


Winterbanden Kleber Krisalp HP 3 185/65R15 T

Test-beoordeling: Goed

Beste uit de test op droog wegdek. Goed op nat, sneeuw en ijs en een prima slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op zijdelingse grip in de sneeuw en op wegligging op nat wegdek. Afrolgeluid buiten de auto iets hoger dan gemiddeld.


Winterbanden Kumho WinterCraft WP51 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op ijs en een laag verbruik. Lichte tekortkomingen op droog, op nat en op slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op sneeuw (met een onvoldoende op zijdelingse grip).


Winterbanden Michelin Agilis Alpin 205/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op slijtvastheid en verbruik. Goed op sneeuw en ijs. Ruim voldoende op nat wegdek en voldoende op droog. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op nat wegdek en duidelijke tekortkomingen op droog (met een onvoldoende op rijeigenschappen).


Winterbanden Michelin Alpin A4 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Uitzonderlijk goede slijtvastheid. Goed op droog en op nat wegdek. Lichte tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip, remmen en tractie op sneeuw zijn wel van goed niveau). Hoogste verbruik uit de test.


Winterbanden Nokian WR D4 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op sneeuw en ook echt op alle testonderdelen in de sneeuw. Laag verbruik. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Lichte tekortkomingen op eennatte weg en op slijtvastheid.


Winterbanden Pirelli Carrier Winter 205/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op verbruik, goed op droog en op slijtvastheid. Ruim voldoende op sneeuw en ijs en voldoende op nat wegdek. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op sneeuw en op ijs en duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.


Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 185/65R15 T

Test-beoordeling: Goed

Goed tot zeer goed op nat wegdek. Goede scores op vrijwel alle overige testonderdelen. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) wat betreft de zijdelingse grip op sneeuw.


Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op ijs, een laag verbruik en een goede slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op droog wegdek, op nat wegdek en op sneeuw. Duidelijke tekortkomingen op geluid, buiten de auto is het te hoog.


Auto Express 09/2019

Winterbanden Goodyear UltraGrip Performance + 225/45R17 H

Test-beoordeling: Winner

A new benchmark that rival winter tyres now need to beat.


ANWB.nl 09/2018

Winterbanden Bridgestone Blizzak LM 001 Evo 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Vorige jaar is onder de naam evo een nieuwe compound geïntroduceerd op de Blizzak LM 001 (die oorspronkelijk uit 2014 stamt). De band scoort goed op droog en nat wegdek en heeft een zeer goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip onvoldoende).


Winterbanden Continental WinterContact TS 860 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Samen met Dunlop winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw (beste uit de test op beide onderdelen).


Winterbanden Continental WinterContact TS 860 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat wegdek (samen met de Goodyear). Goed tot zeer goed op sneeuw. Laagste verbruik en stilste band uit de test.


Winterbanden Debica Frigo 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingenop droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.


Winterbanden Dunlop Winter Response 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Samen met Continental winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Geen tekortkomingen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw.


Winterbanden Dunlop Winter Sport 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op sneeuw. Geen zwakke punten.


Winterbanden Firestone Winterhawk 3 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog (beste uit de test) en goed op sneeuw en ijs. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat. Daarbij gaat het om de zijdelinge grip, op remmen en aquaplaning is wel goed gescoord.


Winterbanden Fulda Kristall Control HP2 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goede maar geen uitzonderlijke prestaties op de meeste testonderdelen. Lichte tekortkomingen op nat wegdek en op sneeuw.


Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat en een zeer goede slijtvastheid (beste uit de test). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek en sneeuw. Op droog zitten die bij het remmen, op sneeuw is de zijdelingse grip onvoldoende.


Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat (samen met de Conti). Goed tot zeer goed op sneeuw. Prima slijtvastheid (nog iets beter dan van de Conti).


Winterbanden Kleber Krisalp HP 3 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Mist echt maar net 4-sterren door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Goed tot zeer goed op alle overige testonderdelen. Geen onvoldoendes.


Winterbanden Kumho WinterCraft WP51 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Op sneeuw en ijs en op slijtvastheid zijn de prestaties van goed niveau. Op droog en nat en verbruik zijn er tekortkomingen ten opzichte van een goed niveau. Op nat is op wegligging en zijdelingse grip een onvoldoende gescoord. Overall haalt de band nog wel een voldoende.


Winterbanden Michelin Alpin 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

De opvolger Alpin 6 is nu te koop maar bij aanvang van deze test (nov. 2017) was die er nog niet. Deze Alpin 5 wordt ook nog volop aangeboden. Zeer goed op droog en op slijtvastheid (beste uit de test op beide onderdelen). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip).


Winterbanden Nexen Winguard SnowG WH2 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek, sneeuw en ijs. Slijtage hoger dan gemiddeld maar nog wel (net) als goed beoordeeld. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek (remmen goed maar rijeigenschappen onvoldoende).


Winterbanden Nokian WR D4 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 4 sterren niveau. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Op droog gaat het dan om remmen, op sneeuw om zijdelingse grip. Het geluid van deze band ligt wat boven het gemiddelde van het testveld.


Winterbanden Nokian WR D4 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op sneeuw en goed op droog. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Laag verbruik maar maakt wel wat meer geluid dan gemiddeld.


Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Ook tekortkomingen op slijtvastheid, de band zit hier op 77% van het gemiddelde (de norm).


Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Zeer goede slijtvastheid en goed op droog wegdek. Lichte tekortkomingenop nat wegdek (aquaplaning) en op sneeuw (zijdelingse grip).


Winterbanden Sava Eskimo S3+ 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingen op droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.


Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door tekortkomingen op nat wegdek. Afrolgeluiden wat hoger dan het gemiddelde van het testveld. Ook de slijtage wat hoger dan gemiddeld maar nog wel aan de goede kant van de grens tussen ruim voldoende en goed.


Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Beste uit de test op sneeuw, niet alleen remmen en tractie zijn prima, vooral ook de zijdelingse grip is extreem goed. Afgewaardeerd door tekortkomingen op nat wegdek en op slijtvastheid. Laag verbruik.


Winterbanden Yokohama BluEarth-Winter (V905) 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goede maar geen uitzonderlijke prestaties op nat, ijs, verbruik en slijtvastheid. Tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw (remmen en tractie nog goed maar zijdelingse grip onvoldoende).


Auto Express 09/2018

Winterbanden Continental WinterContact TS 860 205/55R16 H

Test-beoordeling: Winner

Another great all-round performance makes it a hat-trick of Winter Tyre Test victories for the TS 860.