Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Bestelstatus x
Uitloggen

Banden voor LADA Niva

Zoek op auto:
Uw automodel wordt wellicht niet vermeld op de pagina of er kunnen fouten zitten in de genoemde types. Als u uw type auto niet kunt vinden, laat het ons weten.
Er is een fout opgetreden in de Auto zoekopdracht, probeert u het later nogmaals.
Uw zoekopdracht levert geen resultaten
Kies voertuigmodel

Fabrikant:
Model:
Serie / uitvoering:
Bouwjaar / Type:

Lada Niva banden voor de Russische terreinauto

De Lada Niva is een opvallende verschijning in de autobranche. De Niva is al sinds 1977 in productie en door de jaren heen hebben de Russen er weinig aan veranderd. De Lada Niva is een van de eerste Russische terreinwagens die wel geschikt is voor het vervoeren van verschillende mensen. De Niva heeft vierwielaandrijving en is geschikt voor extremere terreinen. De eerste motoren van de Niva hadden een 1.6 liter benzinemotor en leverden 78 pk. Deze moesten in 1995 vervangen worden vanwege de strengere eisen, zij werden aangepast naar een 84 pk motor met 1.7 liter. Deze modellen zijn herkenbaar aan een gewijzigde achterkant van de auto. In 2010 werd de Niva uit het aanbod in Nederland gehaald vanwege de belastingen over de uitstoot. In 2013 ontwikkelde General Motors in samenwerking met de maker van Lada, AvtoVAZ, de Chevrolet Niva. Dit is een compleet andere wagen dan de oorspronkelijke Lada Niva.

Lada Niva banden – voor terreinen en passagiers

De Lada Niva is een terreinwagen, maar is tegelijkertijd een personenauto. Deze combinatie vereist de geschikte Lada Niva banden. Enerzijds moeten zij grip kunnen bieden op ruiger terrein, maar anderzijds moet er ook aan het comfort van de inzittenden gedacht worden. Denk hierbij vooral aan de rolweerstand, zodat het geluid in de auto minder wordt. Alle banden en velgen voor Ladamodellen zijn online te bestellen. Op autobandenmarkt.nl vind je aantrekkelijke prijzen en een eenvoudig menu zodat je direct de geschikte autobanden kunt vinden voor jouw model.

Heeft u nog andere vragen? Heeft u andere hulp nodig?
We willen u graag helpen om de juiste band voor uw auto te vinden.