Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Bestelstatus x
Uitloggen

Banden voor MERCEDES-BENZ A-Klasse

Zoek op auto:
Uw automodel wordt wellicht niet vermeld op de pagina of er kunnen fouten zitten in de genoemde types. Als u uw type auto niet kunt vinden, laat het ons weten.
Er is een fout opgetreden in de Auto zoekopdracht, probeert u het later nogmaals.
Uw zoekopdracht levert geen resultaten
Kies voertuigmodel

Fabrikant:
Model:
Serie / uitvoering:
Bouwjaar / Type:

Banden voor Mercedes-Benz A Klasse

In 1997 kwam de A-Klasse van Mercedes-Benz op de markt als de eerste kleine voorwielaangedreven auto van het merk. Reeds in 1991 waren er prototypes van de A-Klasse getoond - ook een elektrische versie, maar alleen de met interne verbrandingsmotoren uitgeruste versie is op de markt gebracht. De A-Klasse was speciaal in meerdere opzichten: De motor staat schuin boven de beide aandrijfassen. Dit werd noodzakelijk omdat ondanks de korte motorkap (nodig vanwege het grote interieur) de veiligheid van de inzittenden gewaarborgd moest worden. Daarnaast heeft de Mercedes A-Klasse een sandwich vloer, die is ontworpen als onderdeel van het veiligheidsconcept. De accu, het uitlaatsysteem en de tank zijn er in aangebracht. In het huidige model met elektrische aandrijving zijn hier de batterijen geplaatst. Door de speciale vloer hebben alle andere onderdelen een hoger zwaartepunt - dit was de reden voor het resultaat van de legendarische Elandtest waarbij de A-Klasse in 1997 gewoon omviel.

Mercedes moest reageren en loste het probleem op door onder andere ESP te gebruiken - voor de eerste keer aangebracht in deze klasse. In dit soort extreme gevallen helpen zelfs goede Mercedes A-Klasse banden niet, maar deze leveren onder normale omstandigheden w‚l een bijdrage aan de rijstabiliteit. Kenmerken van hoge kwaliteit Mercedes A-klasse banden zijn het besparen van brandstof, een korte remweg en een laag rolgeluid. Dergelijke banden kunnen in de online shop van autobandenmarkt.nl worden gekocht. De aangeboden banden zijn verkrijgbaar in verschillende bandenmaten en prijsklassen. Bekende fabrikanten en budgetmerken vechten om de aandacht van klanten - de keuze is zo groot dat u er zeker de juiste banden voor uw A-Klasse zult vinden.
Heeft u nog andere vragen? Heeft u andere hulp nodig?
We willen u graag helpen om de juiste band voor uw auto te vinden.