Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden voor SEAT

Zoek op auto:
Uw automodel wordt wellicht niet vermeld op de pagina of er kunnen fouten zitten in de genoemde types. Als u uw type auto niet kunt vinden, laat het ons weten.
Er is een fout opgetreden in de Auto zoekopdracht, probeert u het later nogmaals.
Uw zoekopdracht levert geen resultaten
Kies voertuigmodel

Fabrikant:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:
more ...

Banden voor Seat

De Spaanse autoproducent Seat werd in 1950 opgericht. Sinds het midden van de jaren negentiennegentig is Seat eigendom van Volkswagen. Het bedrijf biedt van sportwagens tot compacte en middenklasse wagens aan. De meest populaire modellen zijn:

  • Seat Alhambra
  • Seat Altea
  • Seat Exeo
  • Seat Ibiza
  • Seat Leon

Omdat Seat vooral kleine wagens aanbied, is er een beperkt aantal bandenformaten. Veelgebruikte formaten voor banden voor Seat zijn:

  • 155/70 R13
  • 175/70 R13
  • 185/60 R14
  • 205/55 R16

Voor de standaarduitrusting van zijn voertuigen werkt Seat samen met verschillende bandenproducenten. De Seat Leon bijvoorbeeld is uitgerust met Bridgestone banden. Het Seat Ibiza model is uitgerust met Michelin Energy banden en de Seat Altea heeft Continental Premium Contact banden. Het is aante raden het registratiecertificaat van uw voertuig te raadplegen alvorens banden te kopen. Het zal de aanbevelingen van de producent betreffende te gebruiken banden bevatten, zodat u ervoor kunt zorgen dat de door het bedrijf opgegeven waarden voor brandstofverbruik en geluid behaald worden.

Een veilige rit met banden voor Seat

De kwaliteit van de banden voor Seat is een belangrijke veiligheidsfactor. Gewoonlijk zijn alle banden die op een voertuig zijn gemonteerd van hetzelfde type. De banden die op dezelfde as gemonteerd zijn moeten dezelfde kenmerken hebben. De kwaliteitsbanden garanderen een optimale grip op de weg in alle weersomstandigheden. De grip op een nat wegdek is ook belangrijk. De remweg op een natte weg kan aanzienlijk verlaagd worden. In aanvulling op de veiligheidsaspecten, is het rendement ook belangrijk bij het kopen van banden. Zoek banden voor Seat met een lage rolweerstand, omdat dit het leven van de band verlengt, en het brandstofverbruik verlaagt, terwijl ook het rijcomfort verhoogd is.

Heeft u nog andere vragen? Heeft u andere hulp nodig?
We willen u graag helpen om de juiste band voor uw auto te vinden.