We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus x
Uitloggen

020 8903697020 8903697

Calculator voor bandenmaten: Welke banden zijn geschikt voor mijn auto?

Heeft u zich ooit afgevraagd met welke banden u mag rijden? U zult zich deze vraag wel eens gesteld hebben toen de banden van een nieuwe of gebruikte auto niet voldeden aan uw verwachtingen of toen uw oude banden versleten waren. Bekijk uw banden eens goed of lees het certificaat van uw voertuigregistratie, waar u het antwoord op uw vraag zult vinden. In de handleiding van uw voertuig kunt u ook alternatieve bandenmaten vinden of u vraagt uw dealer of fabrikant naar de toepasselijke release lijst (COC document). Met de bandenconfigurator van autobandenmarkt.nl kunt u de geschikte banden voor uw auto kopen.

Bereken de afwijking van de snelheidsmeter

Het veranderen van bandenmaat kan de bodemvrijheid en zelfs de snelheidsmeter beïnvloeden. Daarom raden wij aan om de bandencalculator te gebruiken om dit te controleren. Er zijn duidelijke richtlijnen over hoeveel de getoonde snelheid kan afwijken: meer dan 10% naar boven, niet naar beneden. In de bandencalculator voert u bandbreedte, bandprofiel, de velgmaat van de standaard banden en de banden die u wenst, in. Vervolgens geeft het de verandering in bodemvrijheid en de snelheidsafwijking weer. Zou het laatste negatief zijn of meer zijn dan 10%, moet u uw snelheidsmeter laten aanpassen om met de banden die u wilt, te kunnen rijden. Echter, in de meeste gevallen zijn er voldoende alternatieven binnen het tolerantiebereik.

© toa555 FOTOLIA