Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden opslaan

Uw banden wisselen tussen het zomer- en winterseizoen is raadzaam, maar wat doet u dan met het reserveset? Onze montageplaatsen bieden een voordelige opslagservice bij u in uw buurt. Als u zelf uw banden op wilt slaan, hebben we een paar goede tips voor u.

Uw banden opbergen

Veel automobilisten hebben bij de keuze voor een band dezelfde vraag: all-season banden of de halfjaarlijkse wissel tussen zomer- en winterbanden? Als voor het laatste wordt gekozen dan moeten de banden niet alleen in oktober en april gewisseld worden, maar moeten ze ook worden opgeslagen. Niet iedereen heeft genoeg plaats om de banden in de garage of de kelder te bewaren. Daarom bieden autogarages en -dealers vaak een opslagservice tegen vaak dure prijzen. Maak gebruik van ons netwerk van bandenmonteurs waar u goedkoop uw banden bij u in de buurt op kunt slaan.

Reifeneinlagerung Montagepartner-Werkstatt

Als u de banden thuis opslaat, moet u met een paar zaken rekening houden. Het is raadzaam om de bandendruk op het wiel en het bandenset met 0,5 bar te verhogen voordat u wisselt. De opslagruimte moet droog, koel en donker zijn. Nadat het vuil van het bandloopvlak is verwijderd, is het handig om de banden te markeren, bijvoorbeeld VR voor voren-rechts en AL voor achter-links. Wiel- en bandensets kunnen opgestapeld worden. Denk eraan dat u de wielen laat balanceren voordat u ze weer monteert. U kunt in de winkel ook een velgenstandaard of speciale muurophangingen verkrijgen. Leg wielen zonder velgen neer en draai ze zo nu en dan eens om. Let erop dat de grond niet bevuild is met olie of gasoline, omdat deze middelen het rubbercomponent in de band aantast.

Banden opslaan online