Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden 195/70 R14

Banden 195/70 R14

Bandmaten worden weergegeven als een combinatie van cijfers en letters - die meestal een patroon zoals 195/70 R14 vormen. Hier staat elke waarde voor een bepaalde bandgrootte. De breedte wordt aangegeven door het eerste cijfer, uitgedrukt in millimeters. Derhalve heeft een dergelijke band een breedte van ongeveer 195 mm of 19.5 cm. Gezien het approximatieve karakter van deze indicator, kan de exacte breedte bijvoorbeeld 193 mm zijn. De breedte wordt aangegeven met waarden die altijd enkele millimeters afwijken, want kleine wijzigingen kunnen optreden tijdens het fabricageproces of de band kan enigszins worden vervormd bij de montage op de velg.

Een band met een grote aspect ratio

Maar het is niet alleen de breedte die er toe doet, de hoogte van de flank van een band is ook belangrijk. Dit wordt aangegeven door de aspectverhouding van de band, waarvoor het tweede getal relevant is. Daarom is dit 70% voor een 195/70 R14 band - wat betekent dat de flank van de band 70% van de breedte bedraagt. In dit geval is het een relatief grote waarde, namelijk 136,5 mm. Als een band een tweede waarde van 80 of hoger heeft, behoort tot de categorie aspectverhouding hoogte. Modern banden hebben een radiaalconstructie - aangegeven met de letter R. Deze letter wordt gevolgd door de grootte van de velg 14 in dit geval, uitgedrukt in inches, in plaats van metrische eenheden en het correspondeert met de binnendiameter van de band.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave