Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden 205/55 R16

Banden 205/55 R16

Het eerste nummer in de omschrijving staat voor de breedte, uitgedrukt in millimeters, berekend door de grootste afstand van flank naar flank te meten. Voordat deze meting genomen kan worden, moet de band op de velg worden gemonteerd en mag geen gewicht dragen tijdens de meting. In het geval van de maat 205/55 R15 is de breedte 205 mm. Kleine, aanvaardbare variaties kunnen optreden tijdens het productieproces, dus de werkelijke van individuele banden kan iets variëren. Daarom hebben de standaardformaten intervals van 10 mm.

Met behulp van de breedte de hoogte bepalen

Na de breedte-indicator, geeft het tweede getal de aspect ratio weer, een procentuele waarde. Bent u er niet zeker van wat dit betekent? De aspect ratio is de hoogte in verhouding tot de breedte. Daarom moet de exacte flankhoogte nog worden bepaald. In het geval van de 205/55 R16, is de flankhoogte gelijk aan 55% van 205 mm. Zo heeft de band een doorsnede van 112.75 mm. Banden met een waarde die kleiner is dan 50%, worden aangeduid als banden met een lage aspect ratio, terwijl een verhouding van 80% groot wordt geacht.

Koop een compleet wiel met band, of bepaal de geschikte velg

Het derde nummer in de beschrijving specificeert de binnendiameter van de band, een verplichte inscriptie die niet alleen op de zijkant verschijnt, maar ook op het kentekenbewijs. Hieruit blijkt welke bandenmaat geschikt is voor een bepaald type voertuig. Om er zeker van te zijn wat de juiste velgmaat voor een band is, moeten we kijken naar het laatste nummer in de beschrijving - het geeft de binnendiameter van de band weer en de diameter van de velg, uitgedrukt in inches. Natuurlijk kunt u volledige velgen en banden sets aanschaffen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken over bijpassende velgen en banden.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave