Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden 205/65 R15

Banden 205/65 R15

Specifieke afmetingen, zoals 205/65 R15, zijn gestandaardiseerd en weergegeven op alle banden van die grootte. Het eerste cijfer verwijst naar de breedte, uitgedrukt in millimeters, en een 205/65 R15 band is dus 205 mm breed. Om deze meting te doen, moet de band op de velg gemonteerd worden en mag geen lading dragen. Vervolgens wordt de afstand tussen de twee meest afgelegen punten op elke flank gemeten. Daarom is de breedte die zo is uitgedrukt geen meting van het loopvlak, en ook moet worden opgemerkt dat dit een richtwaarde is. Dit is vooral te danken aan kleine variaties die zich voordoen tijdens het productieproces.

15 inch radiaalbanden

De tweede waarde in het opschrift kan worden gebruikt om de hoogte van flank van de band te bepalen. Hiervoor moeten we eerst de breedte kennen, zoals is aangegeven door het eerste cijfer. We moeten hebben ook het tweede nummer nodig, de aspect ratio, een procentuele waarde die we vervolgens vermenigvuldigen met de breedte. In het geval van een 205/65 R15 band, is de aspect ratio gelijk aan 65% van 205 mm, waardoor we 133,25 mm verkrijgen. Let op dat hier bepaalde toleranties worden toegestaan. Een aspect ratio van 65% is niet klein en ook niet groot, zoals een 80% aspect ratio. De letter R staat voor radiaalband, een specifieke constructietype, dat het diagonale soort op de markt heeft vervangen. Dit wordt gevolgd door nog een ander nummer - hier 15 - die de binnendiameter van de band, in inches, aangeeft.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave