Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden 215/45 R17

215/45 R17

De beschrijving 215/45 17 biedt informatie over de verschillende afmetingen van de band. Het eerste getal verwijst naar de breedte, uitgedrukt in millimeters. In dit geval is de breedteklasse 215 mm, maar individuele banden kunnen bijvoorbeeld ook 213 mm of 216 mm breed zijn. Deze variaties treden op gedurende het fabricageproces of tijdens het meten, als de band op de velg wordt gemonteerd, wat een lichte deformatie geeft. Voor het bepalen van de breedte, wordt de grootste afstand van de zijwand tot zijwand gemeten.

De binnendiameter bepaalt de bijpassende velgmaat

Ook de wanghoogte hoeft niet precies overeen te komen de opgegeven specificatie. Deze parameter wordt bepaald met de aspectratio (het tweede getal in de beschrijving) en de breedte. De aspectratio is een procentuele waarde die de hoogte in verhouding tot de breedte beschrijft. Voor de categorie 215/45 17 is de wanghoogte 96,75 mm (45 % van 215 mm). Het derde getal geeft de binnendiameter van de band weer, uitgedrukt in inches. Deze parameter, in dit geval 17 inch, is zeer belangrijk bij de keuze van de juiste bandmaat die op een velg moet worden gemonteerd omdat de velgdiameter gelijk moet zijn aan de binnendiameter van de band, anders is de montage onmogelijk.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave