Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden 225/35 R18

Banden 225/35 R18

Deze standaardmaat wordt aangegeven als 225/35 R18. Het eerste getal geeft bandbreedte, in millimeters, aan. In dit geval is dat 225 mm, gemeten tussen de twee verste punten op beide flanken. Dit staat ook bekend als de doorsnede, en het wordt gemeten als de band op de velg is gemonteerd, zonder belasting. De werkelijke grootte kan iets afwijken van het cijfer op de band. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten dat de standaardmaten worden vastgesteld met intervallen van tien millimeter.

Banden met kleine aspect ratio's en kleine flankhoogten

Het tweede getal in de beschrijving geeft aspect ratio van een band weer, en verwijst naar de hoogte van de flank. Dit is echter geen absolute waarde, maar moet worden berekend. Het nummer 35 in 225/35 R18 beschrijft de procentuele verhouding tussen de flankhoogte en breedte. Daarom heeft een dergelijke band een flankhoogte van78.75 mm – 35% van 225. Aspect ratio's die kleiner zijn dan 50% worden als laag beschouwd. Sommige banden hebben hoge aspect ratio's, bijvoorbeeld 80%. Omschrijvingen zoals 225/80 R18 bestaan niet - banden met hoge aspect ratio's hebben geen procentuele indicator.

Moderne 18 inch radiaalbanden

De meest voorkomende bandmaten bevatten de letter R. Deze biedt informatie over het type de constructie van de band. De radiaalband heeft de oudere, diagonale constructie achterhaald. De Radiaalband omvat de oriëntatie van de lagen versterkend koord die loodrecht op de draairichting liggen. Dit verbetert de levensduur en de veiligheid. Na de letter R is een derde cijfer aanwezig in de maataanduiding, de binnendiameter van de band. Voor de maat 225/35 R18 is dit 18 inch.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave