Wij gebruiken Cookies. Door deze pagina te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik ervan.
OK
Bestelstatus x
Uitloggen

König sneeuwkettingen

König sneeuwkettingen

König sneeuwkettingen

König sneeuwkettingen voor een veilige winter

Grip speelt een enorme rol bij de veiligheid tijdens het autorijden. Eigenlijk begint alles met grip. Zonder grip kun je niet optrekken, kun je niet sturen en kun je zeker niet remmen. In de winterse omstandigheden is grip niet zo vanzelfsprekend als in de zomermaanden. Sneeuw, ijzel en ijs op de weg zorgen voor minder frictie. Dit verlaagt niet alleen de rolweerstand, het zorgt er ook voor dat het contact tussen de band en de weg onzeker wordt. Doorgaans is dat in Nederland geen groot probleem. Door goede winterbanden aan te schaffen en de rijstijl aan te passen is het vaak mogelijk om alsnog gewoon op de plek van bestemming te komen. Dit wordt heel anders wanneer je een huisje op een berg huurt tijdens de wintersport in Duitsland, Oostenrijk of Zweden. De massa van de auto zorgt ervoor dat de helling eindeloos lijkt. Goede winterbanden of niet, de kans is klein dat je de locatie bereikt zonder König sneeuwkettingen.

König sneeuwkettingen online vergelijken

König sneeuwkettingen zijn net als de kettingen van andere fabrikanten niet bedoeld om lange afstanden mee te rijden. Zij zijn bedoeld om die ene berg op te komen, of die ene straat door te komen waar duidelijk aangegeven staat dat sneeuwkettingen aangeraden zijn. Pas de snelheid aan wanneer je op sneeuwkettingen rijdt, zeker wanneer je een kleinere ruimte hebt tussen de band en de wielbasis. Te hard rijden met sneeuwkettingen is niet alleen gevaarlijk voor de auto zelf, het vermindert ook de grip omdat de massa te veel snelheid krijgt op glad wegdek. Zorg er altijd voor dat de sneeuwkettingen goed gemonteerd zijn en wees hier nauwkeurig mee. Een losse schakel kan zorgen voor enorme schade. Maar rijden zonder sneeuwkettingen op plekken waar dit aangeraden wordt, valt uiteraard nog veel duurder uit. De verzekering vergoedt dan namelijk niet, je krijgt een bekeuring en moet daarnaast persoonlijk opdraaien voor de geleden schade. Zorg er daarom voor dat je altijd sneeuwkettingen bij je hebt wanneer je op wintersport gaat.

Köning sneeuwkettingen op tijd bestellen

Het is verstandig om de König sneeuwkettingen op tijd te bestellen. Op die manier heb je de tijd om de sneeuwkettingen in alle rust eens te monteren bij huis, zodat je weet waar je op moet letten wanneer je op wintersport gaat. De kettingen zijn uiteraard gewoon online te bestellen en moeten alleen besteld worden voor de assen die aangedreven worden. Alle banden, velgen en sneeuwkettingen bestel je gemakkelijk en voordelig op autobandenmarkt.nl.