ico 020 8903697 ico

Goedkope motorolie online kopen

Goedkope motorolie

Productzoeker Op autotype

Categorie:

Fabrikant:

Vrijgave:

Viscositeit:Waarom motorolie?

Waar je vroeger genoegd had aan één motoroliesoort, heb je er nu velen die aansluiten bij de complexe motoren van tegenwoordig. Een motorolie: - houdt de motor smeerbaar; - voert de warmte af; - voert verbrandingsresten en slijtagedeeltjes af; - dempt het geluid van de motor.

Dikke versus dunne olie

Een olie heeft een bepaalde dikte nodig om de motor goed smeerbaar te houden. Hoe dik deze motorolie warm of koud is, kun je aflezen aan de SAE-code op de fles, bijvoorbeeld 5W30. De ‘W’ staat voor ‘Winter’ en geeft de vloeibaarheid aan bij lage temperaturen. Het getalletjevoor de ‘W’ bepaalt hoe goed de smering bij een koude motor op gang komt. Hoe kleiner het getal, hoe beter. Dunne olie is een trend die veel oliefabrikanten doorvoeren. Er zitten namelijk wat voordelen aan dunne motorolie: het dimt onder andere het brandstofverbruik in omdat dunne olie beter glijdt en smeert en dus minder of geen wrijving heeft dan een dikke olie. Er kleeft wel een ‘maar’ aan. Omdat de olie dun is, is de smeerfilmsterkte ook lager en dat moet je motor wel kunnen handelen. Kijk dus altijd in het fabricageboekje welke olie jouw auto nodig heeft.

5W30 of 5W40?

Wanneer je veel grote afstanden rijdt, kijk dan goed naar het getal dat na de ‘W’ komt, bijvoorbeeld 5W30. De ’30’ geeft aan dat de olie ook warm dun is. Wanneer je veel korte afstanden rijdt, kies dan voor 5W40. Deze olie is iets dikker dan de 5W30, door condens en brandstofresten wordt deze vanzelf na verloop van tijd dunner.

Castrol motorolie

Het merk Castrol is marktleider op het gebied van motorolie, deze olie is te koop bij www.autobandenmarkt.nl. 5W30 en 5W40 zijn de belangrijkste oliën en ook meteen de beste. Het zijn dunne oliën die het brandstofverbruik intomen, ook hechten deze oliën zich aan de motor waardoor de motor beschermd is tegen slijtage. Daarbij komt dat de oliën 100% synthetisch zijn.

Aanschaf

Wacht niet langer en giet de beste motorolie in de auto. Vooral de motor zal je hiervoor dankbaar zijn. Bestel de olie gemakkelijk, snel én online op autobandenmarkt.nl. Met gratis levering!autobandenmarkt.nl - een aanbieding van Delticom AG 14.02.2020 11:17