Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Nokian Winterbanden

Nokian Winterbanden- hoogwaardige banden

Nokian is een echte Scandinavische autobandenfabrikant. Ze produceren hoogwaardige banden, maar staan vooral bekend om hun innovatieve winterbanden. Dit karakter maakt dat Nokian kwalitatief hoogwaardige winterbanden produceert die zelfs in de hefstigste winterse weersomstandigheden goede prestaties leveren.

Nokian, de Finse bandenfabrikant

Nokian komt uit het plaatsje Nokia in Finland. Hetzelfde stadje als het telefoonmerk. Het is een echte noordelijke bandenfabrikant die banden produceert die de ergste winterse omstandigheden aankunnen. Het zijn deze Scandinavische wortels die de kennis en waarden voortbrengt. Ze focussen zich op het produceren van veilige en milieuvriendelijke autobanden voor personenauto’s, vrachtwagens en produceren andere zware banden. Naast de winterbanden, produceert Nokian natuurlijk ook gewoon zomerbanden en vierseizoenenbanden. Nokian heeft twee grote fabrieken: een in het plaatsje Nokia in Finland en de andere in Rusland. De grootste afzetmarkt voor Nokian ligt dan ook in Scandinavië en Rusland, maar daarnaast ook in Oost-Europa en Noord-Amerika.

De eerste Nokian Winterbanden

Wist u dan Nokian de producent is van de eerste winterbanden ter wereld? Dit gebeurde in 1934. In dit tijd was er nog sprake van een rubberfabriek die in 1932 de productie van banden voor personenauto’s startte. Nokian had namelijk door dat er behoefte was aan een autoband die specifiek geschikt was voor de weersomstandigheden in Scandinavië. Daarom werd er begonnen met een profielpatroon op de band die werd ontworpen voor vrachtwagens. Zo konden de vrachtwagen ook tijdens de winter verantwoordelijk en veilig rijden door de Scandinavische winters. De eerste banden van Nokian hadden maar liefst 4 lagen stof en een zeer vlak oppervlak. Alsof er een plank op de band was geslagen. In de 80 jaren die volgden zijn er veel innovatieve vernieuwingen ontstaan in de wereld van de bandenproductie.

De ware Nokian test: snelste auto op het ijs

Deze Scandinavische wortels van Nokian kunnen nog beter worden onderstreept. De snelste auto op het ijs reed in 2013 op Nokian winterbanden. Om precies te zijn op de Nokian Hakkapeliitta 8 winterband (255/35R20 97 T XL). In het ijskoude weer reed testrijder Janne Laitinen met 334.713 kilometer per uur over het ijs van de Botnische Golf. Hiermee reed hij het snelste ooit in een auto over ijs. Een wereldrecord. Als hij het kan, kunt u het ook.

De principes van Nokian

Al meer dan 80 jaar vormt veiligheid een belangrijk principe van de onderzoek & ontwikkeling van Nokian. Ze zetten zich in om banden te ontwikkelingen waarmee de inwoners van Scandinavië op een veilige en betrouwbare manier door het winterse weer kunnen rijden. En de winters in Scandinavië kunnen erg heftig zijn. Betrouwbare prestaties zijn dus zeker erg belangrijk. In Nederland zijn met name de Nokian Winterbanden WR D3 en WR D4 populair. De beste prijs voor Nokian Winterbanden vindt u bij autobandenmarkt.nl.

more ...

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave