Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Remmen bij nat weer

Nuttige informatie om te leren remmen op een nat wegdek

Regen, plassen en water op de weg kunnen de grip van uw banden verminderen en mogelijk ook aquaplaning veroorzaken. Ontdek hier hoe u uw remgedrag kunt aanpassen aan natte omstandigheden.

Geef uzelf extra tijd

Natte wegen kunnen glad zijn: u moet dus rekening houden met extra tijd om te stoppen. Wij raden aan om uw normale remweg te verdubbelen. Als er een kans bestaat dat het water op het wegdek bevroren is, moet u uw remweg zelfs vertienvoudigen.

Remtest op nat wegdek

Van 80 km/h (50 mph) tot stilstand

Met 8 mm (0.3 in) profieldiepte
Remafstand: 42,3 m (139 feet)
Met 3 mm (0.12 in) profieldiepte
Remafstand: 51,8 m (170 feet)
Botssnelheid: 34 km/h (21 mph)
Met 1,6 mm (0.06 in) profieldiepte
Remafstand: 60,9 m (200 feet)
Botssnelheid: 44 km/h (27 mph)

Controleer uw banden

De bandenspanning en de profieldiepte kunnen uw remweg op een nat wegdek beïnvloeden. Als uw banden te weinig of te veel zijn opgepompt, kunnen ze ongelijkmatig verslijten en zo een onregelmatige grip bij het remmen veroorzaken. Bij een kleinere profieldiepte kunnen banden water moeilijker verspreiden en kan aquaplaning optreden.

Als de kans groot is dat u vaak in natte omstandigheden zult rijden, kunt u overwegen om regenbanden te installeren. Het profiel van die banden is ontworpen om water snel te verspreiden en zo de grip op het wegdek te behouden.

Weet wat u moet doen bij aquaplaning

Uw snelheid aanpassen en op een veilige afstand van uw voorligger blijven beperkt weliswaar het risico op een ongeval, maar aquaplaning kan ook optreden wanneer u relatief traag rijdt.

Als uw banden hun grip verliezen, verwijder dan uw voet van het gaspedaal en weersta aan uw natuurlijke instinct om te remmen en te sturen. Ontkoppel of zet de versnelling in de neutrale stand, zodat uw voertuig vertraagt en u weer controle krijgt.

Onze suggesties voor optimale prestaties op natte wegen

Klik op een van onderstaande banden om de juiste maat voor uw voertuig te kiezen.