We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus x
Uitloggen

020 8903697020 8903697

Veelgestelde vragen

Is het toegelaten op één as met een band met etiket en met één zonder te rijden?

Bandenfabrikanten garanderen dat banden met hetzelfde artikelnummer die vóór 1 juli 2012 zijn geproduceerd, van dezelfde kwaliteit zijn als banden met een bandenlabel. Het label mag niet rechtstreeks op de band worden aangebracht of op enigerlei wijze bij de band worden gevoegd, maar de informatie over de bijbehorende classificatie van een band volgens de criteria van het EU-bandenlabel voor elke band is altijd te vinden op de gedetailleerde informatiepagina op autobandenmarkt.nl.

De EU-wetgeving inzake Bandenlabels zal in 2021 worden geactualiseerd, met verscheidene nieuwe toevoegingen aan de bestaande criteria. De etiketindeling gebeurt op artikelniveau, wat betekent dat elk artikel zijn etiket krijgt. Bovendien wordt de etiketinformatie altijd op of samen met de orderfactuur verzonden.