ico 020 8903697 ico


Complete wielen - band en velg

Stalen velgen met zomberbandenStalen velgen met winterbandenStalen velgen met all-seasonbandenAluminium velgen met zomerbandenAluminium velgen met winterbandenAluminium velgen met all-seasonbandenBandenspecialisten bevelen aan in de zomer zomberbanden te gebruiken, en die in het najaar te wisselen voor winterbanden. Als u aparte zomer- en winterbanden heeft, kan het een ingewikkelde ingreep zijn die van uw velgen af te halen en te wisselen voor de ander. Banden wisselen, maar de velgen op de auto laten zitten moet over het algemeen in een garage gebeuren. Eenvoudiger is het als u in najaar en voorjaar banden met velg en al kan wisselen: dit kan de eigenaar van de auto over het algemeen zelf thuis doen.

Velgen in aluminium of staal

Wat is beter? Daar zijn de meningen over verdeeld. Aluminium velgen worden vaak gekozen omdat ze er beter uitzien, stalen velgen staan voor kwaliteit en stabiliteit. Vroeger was het een argument om aluminium velgen te nemen omdat die lichter waren - met minder gewicht gebruikt u ook minder brandstof. Tegenwoordig echter zijn aluminium velgen bijna even zwaar als stalen velgen omdat meer materiaal gebruikt wordt. Sommige aluminium velgen zijn zelfs zwaarder dan stalen velgen van vergelijkbare grootte. Aluminium is gevoeliger voor krassen en beschadigingen - denk bijvoorbeeld aan het raken van een stoeprand. Vooral aluminium velgen met een poedercoating hebben dan al snel een reparatie nodig. Stalen velgen kunnen behalve gebruikssporen ook corrosie en roest ontwikkelen. Roestige velgen kunnen het beste (na ontroesting) van een corrosiebescherming voorzien worden.

De juiste combinatie van banden en velgen

Bij het kiezen van banden en velgen tegelijk lijken de mogelijkheden bijna eindeloos. Het is belangrijk een set te kiezen waarvan de maten goed combineren. Met onze banden configurator bovenaan de pagina kunt u een passende set samenstellen, in overeenstemming met de maten aanbevolen door de velgenfabrikant.

Goedkoop complete wielen met velg en band bestellen

Zoals vaak is de prijs belangrijk. Door het online bij ons te bestellen kan u veel geld besparen ten opzichte van andere verkooppunten. Laat door ons de banden op de velgen monteren en uitbalanceren. Wij sturen dan de complete set naar u of naar een door u gekozen montagepartner.

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

autobandenmarkt.nl - een aanbieding van Delticom AG 17.06.2019 06:35