Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Autowielen

Voordat u nieuwe autovelgen bestelt moet u zichzelf de vraag stellen: aluminium of staal? Vooral in de winter geven velen de voorkeur aan robuust materiaal, omdat aluminium aangetast kan worden door het strooizout. Aluminium is vrij zacht en is daardoor bewerkelijk waardoor men aantrekkelijk uitziende wielen kan fabriceren. Vuil kan worden verwijderd met een vochtige doek of spons, maar voor de zekerheid is een stalen velg beter, vooral voor SUV's en off-road voertuigen.  

Gepoedercoate aluminium velgen zijn een andere optie, omdat deze iets meer weerstand bieden tegen omgevingsinvloeden. Alhoewel, het raken van stoepranden kunnen ze niet aan; krassen of de meest onschuldige schade moet door een expert worden gerepareerd. Deze inspecteert ook het autowiel op andere schade. Aluminium velgen hebben niet meer het voordeel dat ze lichter zijn in gewicht, omdat stalen velgen ook lichter zijn geworden.

Uiteindelijk hangt de keuze van de velg helemaal af van uw smaak en wensen. Bij autobandenmarkt.nl kunt u het aanzien van de velgen op uw auto beoordelen vóórdat u bestelt. Tenslotte doen extravagante wielen het niet goed op elk voertuig. Bekijk rustig onze producten en bestel uw favoriete autovelgen voor een voordelige prijs.

Alufelgen

Velgen van staal of een legering?

Voordat u nieuwe velgen bestelt moet u beslissen: legering of staal? Vooral in de winter hebben veel bestuurders een voorkeur voor steviger materiaal omdat een legering beschadigd kan raken door pekel. Het is redelijk zacht waardoor het wel weer makkelijker te modelleren is om mooie wielen te maken. Vuil kan worden verwijderd met een vochtige doek of spons, maar voor de zekerheid is een stalen velg beter – zeker voor SUV’s en offroad-voertuigen. Velgen van legering met een poederlaag zijn ook een optie omdat ze iets beter bestand zijn tegen omgevingsinvloeden. Ze zijn er echter niet bestand om de stoeprand te raken – krassen zijn daarbij nog de minst schadelijke invloed die alleen mag worden gerepareerd door een expert. Hij controleert het autowiel tevens op andere schade. Velgen van een legering bieden geen gewichtsvoordeel omdat stalen velgen lichter zijn geworden. Tot slot is het een kwestie van smaak en het uiterlijk bepaalt welke velg u koopt.

Autobandenmarkt.nl maakt het mogelijk het uiterlijk van de velg op uw auto te beoordelen voordat u bestelt. Extravagante wielen passen niet bij ieder voertuig. Blader zonder te worden gestoord door ons scala aan producten en bestel uw favoriete velgen tegen lage prijzen.