Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Test-beoordeling-Banden

Wie nieuwe banden wilt heeft een ruime keuze: De overzicht kan moeilijk worden door de groote beschikbaarheid. Om u een handje te geven, hier zijn de laatste testresultaten van de banden.

Test-beoordeling-Zomerbanden

Test-beoordeling-Winterbanden

ANWB.nl 02/2019

Zomerbanden Apollo Altrust 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Beste band uit de test. Goed op droog wegdek, ruim voldoende op nat (beste uit de test samen met Continental). Geen onvoldoendes.- Ten opzichte van een goed niveau zijn er lichte tekortkomingen op nat wegdek. Slijtage wat hoger dan gemiddeld (maar wel prima levensduur).

Zomerbanden Bridgestone Turanza T005 185/65R15 H

Test-beoordeling: Goed

+ Testwinnaar, heeft het hoogste gewogen eindcijfer. Beste uit de test op zowel droog als nat wegdek.- Afrolgeluiden (buiten de auto) wat hoger dan gemiddeld.

Zomerbanden Continental ContiPremiumContact 5 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op zowel droog als nat wegdek. Geen onvoldoendes.- Tekortkomingen op slijtvastheid, de slijtage is 22% hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Continental ContiVanContact 200 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Laag verbruik en prima slijtvastheid. Ruim voldoende op nat (beste uit de test samen met Apollo).- Duidelijke tekortkomingen op droog (onvoldoende op rijeigenschappen). Ten opzichte van een goed niveau lichte tekortkomingen op nat.

Zomerbanden Falken ZIEX ZE310 ECORUN 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Zeer goede slijtvastheid.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek (onvoldoende op wegligging).

Zomerbanden Firestone Roadhawk 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Zeer goed op droog wegdek (samen met de Bridgestone beste uit de test). Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek. Hoogste verbruik uit de test. Slijtage nog wel (net) goed maar wat hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Cargo 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en een zeer goede slijtvastheid. Geen onvoldoendes.- Ten opzichte van een goed (en haalbaar) niveau zijn er duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.

Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Performance 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Laag verbruik. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek (zowel bij remmen als bij wegligging en zijdelingse grip).

Zomerbanden Hankook Kinergy Eco 2 K435 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en een laag verbruik.- Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).

Zomerbanden Kumho EcoWing ES01 KH27 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op slijtage en verbruik. Goed op remmen nat.- Lichte tekortkomingen (maar geen onvoldoendes) op zowel droog als nat wegdek.

Zomerbanden Maxxis Mecotra 3 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Heel laag verbruik (beste uit de test). Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek. Slijtage nog wel (net) goed maar wat hoger dan het gemiddelde.

All seasons banden Michelin CrossClimate + 185/65R15 V

Test-beoordeling: Voldoende

+ Uitzonderlijk goede slijtvastheid (beste uit de test). Zeer goed op het onderdeel remmen op nat wegdek.- Lichte tekortkomingen op droog wegdek (vooral remmen). Onvoldoende op aquaplaning dwars.

Zomerbanden Nokian cLine Van 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog, duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (wegligging is onvoldoende). Slijtage wat hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Pirelli Carrier 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Zeer goede slijtvastheid. Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog, duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (zijdelingse grip is onvoldoende).

Zomerbanden Pirelli Cinturato P1 Verde 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op slijtage en verbruik. Goed op droog wegdek.- Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).

Zomerbanden Semperit Comfort-Life 2 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog en nat wegdek (onvoldoende op wegligging nat). Slijtage nog (net) goed maar hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Toyo Proxes CF2 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en goed tot zeer goed op verbruik en slijtvastheid. Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek.

Zomerbanden Vredestein Sportrac 5 185/65R15 H

Test-beoordeling: Goed

+ Zeer goede slijtvastheid. Goed op droog en op nat wegdek. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende.

Auto Express 11/2018

All seasons banden Continental AllSeasonContact 225/45R17 V

Test-beoordeling: Winner

Great test debut that shows how an all-season tyre should perform.

ANWB.nl 09/2018

Winterbanden Bridgestone Blizzak LM 001 Evo 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Vorige jaar is onder de naam evo een nieuwe compound geïntroduceerd op de Blizzak LM 001 (die oorspronkelijk uit 2014 stamt). De band scoort goed op droog en nat wegdek en heeft een zeer goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip onvoldoende).

Winterbanden Continental WinterContact TS 860 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Samen met Dunlop winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw (beste uit de test op beide onderdelen).

Winterbanden Continental WinterContact TS 860 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat wegdek (samen met de Goodyear). Goed tot zeer goed op sneeuw. Laagste verbruik en stilste band uit de test.

Winterbanden Debica Frigo 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingenop droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.

Winterbanden Dunlop Winter Response 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Samen met Continental winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Geen tekortkomingen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw.

Winterbanden Dunlop Winter Sport 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op sneeuw. Geen zwakke punten.

Winterbanden Firestone Winterhawk 3 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog (beste uit de test) en goed op sneeuw en ijs. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat. Daarbij gaat het om de zijdelinge grip, op remmen en aquaplaning is wel goed gescoord.

Winterbanden Fulda Kristall Control HP2 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goede maar geen uitzonderlijke prestaties op de meeste testonderdelen. Lichte tekortkomingen op nat wegdek en op sneeuw.

Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat en een zeer goede slijtvastheid (beste uit de test). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek en sneeuw. Op droog zitten die bij het remmen, op sneeuw is de zijdelingse grip onvoldoende.

Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat (samen met de Conti). Goed tot zeer goed op sneeuw. Prima slijtvastheid (nog iets beter dan van de Conti).

Winterbanden Kleber Krisalp HP 3 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Mist echt maar net 4-sterren door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Goed tot zeer goed op alle overige testonderdelen. Geen onvoldoendes.

Winterbanden Kumho WinterCraft WP51 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Op sneeuw en ijs en op slijtvastheid zijn de prestaties van goed niveau. Op droog en nat en verbruik zijn er tekortkomingen ten opzichte van een goed niveau. Op nat is op wegligging en zijdelingse grip een onvoldoende gescoord. Overall haalt de band nog wel een voldoende.

Winterbanden Michelin Alpin 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

De opvolger Alpin 6 is nu te koop maar bij aanvang van deze test (nov. 2017) was die er nog niet. Deze Alpin 5 wordt ook nog volop aangeboden. Zeer goed op droog en op slijtvastheid (beste uit de test op beide onderdelen). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip).

Winterbanden Nexen Winguard SnowG WH2 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek, sneeuw en ijs. Slijtage hoger dan gemiddeld maar nog wel (net) als goed beoordeeld. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek (remmen goed maar rijeigenschappen onvoldoende).

Winterbanden Nokian WR D4 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 4 sterren niveau. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Op droog gaat het dan om remmen, op sneeuw om zijdelingse grip. Het geluid van deze band ligt wat boven het gemiddelde van het testveld.

Winterbanden Nokian WR D4 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op sneeuw en goed op droog. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Laag verbruik maar maakt wel wat meer geluid dan gemiddeld.

Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Ook tekortkomingen op slijtvastheid, de band zit hier op 77% van het gemiddelde (de norm).

Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Zeer goede slijtvastheid en goed op droog wegdek. Lichte tekortkomingenop nat wegdek (aquaplaning) en op sneeuw (zijdelingse grip).

Winterbanden Sava Eskimo S3+ 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingen op droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.

Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door tekortkomingen op nat wegdek. Afrolgeluiden wat hoger dan het gemiddelde van het testveld. Ook de slijtage wat hoger dan gemiddeld maar nog wel aan de goede kant van de grens tussen ruim voldoende en goed.

Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Beste uit de test op sneeuw, niet alleen remmen en tractie zijn prima, vooral ook de zijdelingse grip is extreem goed. Afgewaardeerd door tekortkomingen op nat wegdek en op slijtvastheid. Laag verbruik.

Winterbanden Yokohama BluEarth-Winter (V905) 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goede maar geen uitzonderlijke prestaties op nat, ijs, verbruik en slijtvastheid. Tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw (remmen en tractie nog goed maar zijdelingse grip onvoldoende).

meer...