Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Test beoordeling Zomerbanden

ANWB.nl 02/2019

Zomerbanden Apollo Altrust 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Beste band uit de test. Goed op droog wegdek, ruim voldoende op nat (beste uit de test samen met Continental). Geen onvoldoendes.- Ten opzichte van een goed niveau zijn er lichte tekortkomingen op nat wegdek. Slijtage wat hoger dan gemiddeld (maar wel prima levensduur).

Zomerbanden Bridgestone Turanza T005 185/65R15 H

Test-beoordeling: Goed

+ Testwinnaar, heeft het hoogste gewogen eindcijfer. Beste uit de test op zowel droog als nat wegdek.- Afrolgeluiden (buiten de auto) wat hoger dan gemiddeld.

Zomerbanden Continental ContiPremiumContact 5 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op zowel droog als nat wegdek. Geen onvoldoendes.- Tekortkomingen op slijtvastheid, de slijtage is 22% hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Continental ContiVanContact 200 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Laag verbruik en prima slijtvastheid. Ruim voldoende op nat (beste uit de test samen met Apollo).- Duidelijke tekortkomingen op droog (onvoldoende op rijeigenschappen). Ten opzichte van een goed niveau lichte tekortkomingen op nat.

Zomerbanden Falken ZIEX ZE310 ECORUN 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Zeer goede slijtvastheid.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek (onvoldoende op wegligging).

Zomerbanden Firestone Roadhawk 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Zeer goed op droog wegdek (samen met de Bridgestone beste uit de test). Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek. Hoogste verbruik uit de test. Slijtage nog wel (net) goed maar wat hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Cargo 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en een zeer goede slijtvastheid. Geen onvoldoendes.- Ten opzichte van een goed (en haalbaar) niveau zijn er duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.

Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Performance 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Laag verbruik. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek (zowel bij remmen als bij wegligging en zijdelingse grip).

Zomerbanden Hankook Kinergy Eco 2 K435 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en een laag verbruik.- Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).

Zomerbanden Kumho EcoWing ES01 KH27 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op slijtage en verbruik. Goed op remmen nat.- Lichte tekortkomingen (maar geen onvoldoendes) op zowel droog als nat wegdek.

Zomerbanden Maxxis Mecotra 3 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Heel laag verbruik (beste uit de test). Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek. Slijtage nog wel (net) goed maar wat hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Nokian cLine Van 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog, duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (wegligging is onvoldoende). Slijtage wat hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Pirelli Carrier 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Zeer goede slijtvastheid. Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog, duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (zijdelingse grip is onvoldoende).

Zomerbanden Pirelli Cinturato P1 Verde 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op slijtage en verbruik. Goed op droog wegdek.- Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).

Zomerbanden Semperit Comfort-Life 2 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog en nat wegdek (onvoldoende op wegligging nat). Slijtage nog (net) goed maar hoger dan het gemiddelde.

Zomerbanden Toyo Proxes CF2 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en goed tot zeer goed op verbruik en slijtvastheid. Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek.

Zomerbanden Vredestein Sportrac 5 185/65R15 H

Test-beoordeling: Goed

+ Zeer goede slijtvastheid. Goed op droog en op nat wegdek. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende.

Auto Express 07/2018

Zomerbanden Continental PremiumContact 6 225/45R17 Y

Test-beoordeling: Winner

Simply a great tyre to drive on in wet or dry conditions, strong all-round in every respect.

ANWB.nl 03/2018

Zomerbanden Apollo Amazer 4G Eco 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en op verbruik (de zuinigste band uit de test). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek.

Zomerbanden Bridgestone Turanza T001 Evo 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en op nat wegdek (beste uit de test).

Zomerbanden Cooper Zeon CS8 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Band met gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau (dwz. voldoende ipv. goed). Ten opzichte van het 4-sterren niveau (goed) zijn er duidelijke tekortkomingen op droog en op nat wegdek (op beide onderdelen laagste scores uit de test).

Zomerbanden Falken Sincera SN832 Ecorun 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle veiligheidsrelevante onderdelen. Zeer goed op droog wegdek, goed op nat. Het afrolgeluid zit boven het gemiddelde, vooral het geluid buiten de auto is als lawaaiig beoordeeld.

Zomerbanden Firestone Multihawk 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek. Verbruik en slijtvastheid nog net aan de juiste kant van de grens tussen goed en ruim voldoende. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, vooral remmen nat is onvoldoende.

Zomerbanden Firestone Roadhawk 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Nieuw product van Firestone met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en goed op nat wegdek. Lawaaiiger dan gemiddeld (buiten de auto).

Zomerbanden Fulda EcoControl 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog wegdek, verbruik en slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, vooral wegligging is onvoldoende.

Zomerbanden Fulda EcoControl HP 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een zeer goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op zowel droog als nat wegdek.

Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Compact 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en op slijtvastheid. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op nat wegdek vooral op wegligging nat en zijdelingse grip nat.

Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en een laag verbruik. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (remmen en wegligging) en op slijtvastheid.

Zomerbanden Hankook Ventus Prime 3 K125 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog wegdek (beste uit de test).

Zomerbanden Kleber Dynaxer HP 3 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en op slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Meest lawaaiige én meest onzuinige band uit de test.

Zomerbanden Kumho Ecsta HS51 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek en goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek (testonderdelen rijeigenschappen en veilig weggedrag, remmen droog is wel heel goed).

Zomerbanden Maxxis Mecotra 3 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Zeer goed op droog wegdek, beste uit de test. Samen met de Kleber de meest lawaaiige band uit de test. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, vooral wegligging is onvoldoende.

Zomerbanden Michelin Primacy 3 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Testwinnaar. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en goed op nat wegdek. Zeer goede slijtvastheid (niet alleen beste uit de test maar met kop en schouders boven de rest).

Zomerbanden Nexen N blue HD Plus 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog wegdek en de stilste band uit de test. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (aquaplaning en wegligging) en op slijtvastheid. Hoogste verbruik uit de test (maar nog wel als goed beoordeeld).

Zomerbanden Pirelli Cinturato P1 Verde 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau (dwz. voldoende ipv. goed). Geen uitgesproken sterke of zwakke punten maar op vrijwel alle testonderdelen ruim voldoende tot goed gescoord.

Zomerbanden Pirelli Cinturato P7 Blue 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek, een zeer goede slijtvastheid en een laag verbruik. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (en die bevinden zich op het onderdeel aquaplaning dwars). Meest lawaaiige band uit de test.

Zomerbanden Semperit Comfort-Life 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle veiligheidsrelevante onderdelen. Goed tot zeer goed op nat wegdek en goed op droog. In vergelijking met de Falken op nat iets beter, op droog duidelijk minder, iets stiller en iets zuiniger.

Zomerbanden Semperit Speed-Life 2 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goede rapportcijfers op 4 van de 5 testonderdelen op nat wegdek en goed eindcijfer op nat.

Zomerbanden Vredestein T-Trac 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op slijtvastheid en op verbruik. Op droog nog net aan de goede kant van de grens tussen goed en ruim voldoende. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek.

meer...