Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

X
Hulp nodig?
Ons bandenadvies voert u stap voor stap naar uw band
zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen Finden
Op autotype
Fabrikant:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

of
FOUT: Blijkbaar zijn we niet in staat om informatie over uw voertuig te vinden
Maak gebruik van onze bandenmaat zoekopdracht om de juiste banden te vinden Dank U!
Kenteken nummer.


Banden voor elektrische en hybride auto's


Met stijgende registratiecijfers zijn elektrische auto's en voertuigen met hybride aandrijving niet langer een trend, maar worden ze langzamerhand een vast onderdeel van de markt. Voor elektrische auto's (of elektrische voertuigen in het algemeen) en hybriden zijn uiteraard speciale banden nodig.

Waar u op moet letten bij het kiezen van banden


Veilige grip, hoog rijcomfort en toch extreem zuinig - dat zijn de specificaties. Geen gemakkelijke opgave voor de bandenindustrie. Het ontwikkelen van goede banden voor elektrische voertuigen vergt intensief onderzoek. Met name premiumfabrikanten zijn bereid het nodige kapitaal te investeren in innovaties die voor meer actieradius zorgen zonder de veiligheid uit het oog te verliezen. Conventionele bandenmodellen met een lage rolweerstand (herkenbaar aan AA-labelwaarden) en een hoog draagvermogen kunnen ook geschikt zijn. Of u kunt op veilig spelen en kiezen voor zogenaamde gehomologeerde banden, die door de autofabrikant speciaal voor uw voertuig zijn goedgekeurd. Of dit voor u het geval is, kunt u vinden in onze zoekfunctie naar banden hierboven onder het tabblad "Over autoselectie". In onze online shop kunnen wij u banden aanbieden die speciaal op deze eisen zijn afgestemd.

Wat zijn de nieuwste banden van fabrikanten?


Inmiddels is de term ""lang en smal"" ingeburgerd voor banden voor elektrische auto's. Dit verwijst naar banden met een grote omtrek en een smal loopvlak, d.w.z. banden die speciaal zijn ontworpen voor elektrische auto's. Enkele bekende fabrikanten bieden nu speciale banden voor elektrische auto's aan:

tab-description

Een nieuwe generatie: HL-banden voor zwaargewichten

Zware elektrische auto's en SUV's met elektrische of hybride aandrijving leggen meer gewicht op de weg dan conventionele personenauto's. Deze voertuigen bieden echter zelden ruimte voor grotere banden met een hoger draagvermogen. Daarom presenteert Continental nu de eerste personenwagenbanden met de nieuwe "high-load" loadindex-aanduiding - kortweg "HL".

Eigenschappen van banden voor hoge belasting

Het verschil tussen HL-banden en conventionele banden is hun samenstelling. Het hogere draagvermogen is het resultaat van wijzigingen in de bandenstructuur en de materiaalsamenstelling. Om u de optimale band te kunnen aanbieden, werd ook rekening gehouden met andere factoren zoals rolweerstand en kilometerrendement. Een even belangrijk aspect is het rolgeluid constant laag te houden.

De eerste HL-band komt van Continental

De belastingsindex (LI) geeft de maximaal toelaatbare belasting van voertuigbanden aan. In januari 2021 presenteerde Continental voor het eerst HL-banden met de belastingsindex 101. Het draagvermogen wordt gekwantificeerd op 825 kg. Het verklaarde doel was om zwaar gemotoriseerde hybride en elektrische voertuigen uit te rusten met heavy-duty banden. Dit is belangrijk omdat het marktaandeel van deze twee types geleidelijk toeneemt. Statistisch gezien wegen deze voertuigen gemiddeld ongeveer 300 kg meer dan die met diesel- of benzinemotor. Dit vormt een echte uitdaging, want de ruimte voor grotere banden op uw auto is gewoon beperkt.
In tegenstelling tot de vorige XL-banden met een belastingsindex van 98, is het draagvermogen van Continental's HL-banden met 10% verhoogd van 750 kg tot 825 kg per band. Belangrijk om te weten: De bandenspanning blijft ongewijzigd op ca. 2,5 bar. Tussen haakjes: De voor uw voertuig opgegeven belastingsindex kunt u vinden in het kentekenbewijs deel 1 (kentekenbewijs). De laatste twee of drie cijfers zijn van belang. Om reserves met betrekking tot het draagvermogen te creëren, mag u de belastingsindex wettelijk gezien overschrijden.

Eisen aan banden voor elektrische auto's


 • Veiligheid
  Zoals altijd is de regel: veiligheid voorop! Banden voor elektrische auto's moeten zowel een goede grip als een korte remweg garanderen, vooral bij slechte weersomstandigheden. De tweede letter op het bandenlabel - idealiter een A - duidt op zeer goede remeigenschappen in natte omstandigheden.
 • Lage rolweerstand & hoger draagvermogen
  Elektrische auto's zijn meestal zwaarder vanwege de enorme batterijen die ze bevatten. De gebruikte banden moeten daarom de juiste balans hebben tussen de verhoogde belasting enerzijds en de daaruit voortvloeiende hogere rolweerstand, bandenslijtage en energieverbruik anderzijds. Sommige bandenfabrikanten bieden banden met de XL-markering aan voor zwaardere voertuigen. Het bereiken van een zo laag mogelijke rolweerstand (efficiëntieklasse A) blijft het doel, want het is duidelijk: hoe lager de weerstand, hoe hoger de actieradius.
 • Koppel
  Door de elektrische aandrijving werken aan het begin van de acceleratie hogere koppels op de banden van elektrische en hybride voertuigen dan bij benzine- of dieselvoertuigen gebruikelijk is. Dit heeft extra invloed op de kilometerstand
 • Laag geluidsniveau
  Een laag geluidsniveau verhoogt zeker het rijcomfort. Aangezien elektrische auto's over het algemeen erg stil zijn, moet hier ook rekening mee worden gehouden bij het kiezen van banden.

Populaire elektrische auto's & bijpassende banden

De best verkochte elektrische auto's in 2020. U kunt de juiste banden bij ons vinden. Gebruik gewoon de link voor een gedetailleerde zoekopdracht voor uw voertuig.

# Model Zoek banden
1 Renault Zoe zoeken naar banden Renault Zoe
2 VW e-Golf zoeken naar banden VW e-Golf
3 Tesla Model 3 zoeken naar banden Tesla Model 3
4 VW ID.3 zoeken naar banden VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro zoeken naar banden Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo zoeken naar banden TSmart Fortwo
7 VW e-Up zoeken naar banden VW e-Up
8 BMW i3 zoeken naar banden BMW i3
9 Audi E-Tron zoeken naar banden Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e zoeken naar banden Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU-bandenlabel en elektrische auto's


Kan het EU-bandenlabel mij helpen de juiste banden voor mijn elektrische voertuig te kiezen?

Ja, want het EU-bandenlabel geeft informatie over de eigenschappen van de band op de volgende drie gebieden:

a) efficiëntieklasse

b) grip op nat wegdek

c) geluidsemissies

Een goede band speciaal voor e-auto's moet een A hebben in de efficiëntieklasse en de categorie grip op nat wegdek. Autobezitters die veel belang hechten aan rijcomfort kiezen voor een band met een lage decibelwaarde. Want hoe lager het getal, hoe stiller de band. Bijzonder stille banden worden ook aangeduid met een golfsymbool.

Welke geschikte banden raadt autobandenmarkt.nl aan voor uw elektrische auto?

Hieronder vindt u enkele uitgelichte banden - verkrijgbaar in onze winkel:

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.