We gebruiken Cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, functies voor sociale media te bieden en verkeer te analyseren. Daarnaast voorzien we social media-, advertentie- en analysepartners van informatie over hoe u onze website gebruikt. Als u onze website blijft gebruiken, gaat u akkoord met onze cookies.
Bestelstatus x
Uitloggen

020 8903697020 8903697

Veelgestelde vragen

 1. Heeft een winterband een maximale snelheid?
 2. Wanneer en waarom zou ik een winterband monteren?
 3. Kan op iedere band een sneeuwketting gemonteerd worden?
 1. Heeft een winterband een maximale snelheid?

  Bij winterbanden ligt de snelheidslimiet normaalgesproken tussen de 160 en 190 km/u. De volgende categorieen worden gehanteerd: 160 km/h (Speed Index Q), 190 km/h (T), 210 km/h (H), 240 km/h (V) en boven  240 km/h (ZR). Is uw auto in staat tot hogere snelheden, bent u verplicht een opvallende sticker met daarop de maximale snelheid van uw winterband aan te brengen in uw auto.
 2. Wanneer en waarom zou ik een winterband monteren?

  Het is aan te bevelen, op basis van de weersomstandheden, al in oktober winterbanden te kopen- Met de dalende temperaturen daalt ook de elasticiteit van zomerbanden (worden al bij 7°C harder). Dit heeft tot gevolg dat de remweg duidelijk langer wordt! Winterbanden bestaan uit speciale rubbermengsels met een verhoogd aandeel aan silica of latex die ook onder koude omstandigheden elastisch blijven. Vooral bij natte wegen of bij ijzel hebben winterbanden dankzij de samenstelling en het speciale profiel met duizende lamellen meer grip en zijn ze duidelijk beter dan zomerbanden.
  Bovendien moet men rekening houden met het feit dat, volgens de aktuele wetgeving, het rijden met zomerbanden bij winterse weersomstandigheden, rechterlijke gevolgen kan hebben. Bij het veroorzaken van een ongeval kunt u uw verzekering verliezen.
  Verdere  informaties tot het thema winterbanden vindt u 
 3. Kan op iedere band een sneeuwketting gemonteerd worden?

  In principe kan op iedere band een sneeuwketting gemonteerd worden. Alleen de velg kan hier een probleem zijn. Houd a.u.b speciaal bij aluminium velgen rekening met eventuele aanwijzingen ,ook in uw kentekenbewijs.