Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Autostoel reiniging - het werkt geweldig bij autobandenmarkt.nl

Onder het reinigen van het interieur van een auto valt ook het schoonmaken van de zetelkussens. Hier moeten we verschil maken tussen stof en leer. Stof is dekkend an kan normaal gezien worden gereinigd met een zeep bedoeld voor stof. Maar zorg ervoor dat u de instructies hiervoor opvolgt en het eerst test op een klein plekje buiten het zichtveld om zeker te zijn dat het niet de kleur aantast. Als dat wel het geval is, is het niet geschikt voor gebruik.

Wanneer u een vlek verwijdert, is het altijd belangrijk om eruim rond de vlek te reinigen; bijvoorbeeld het complete oppervlak van de zetel. Vuil wordt rondbewogen tijdens vochtig reinigen en het resultaat is een vies randje rond de plek waar gereinigd werd. Een zogenaamde watervlek. Een andere manier om dit te voorkomen is om de vlek nat te maken en het met een droge doek van buiten naar binnen te schrobben.

Voor hardnekkige en diep ingetrokken vlekken is het beter om het reinigen aan een professional over te laten zodat u niet de zetels beschadigt. Tegenwoordig zitten er in autostoelen veel elektrische onderdelen die moeten worden beschermd tegen vocht en andere beschadigingen.

Speciale zorg voor lederen zetels

Het deels of volledig reinigen van lederen zetels neemt meer moeite in beslag dan zetels van stof. Als eerst moet het oppervlak worden schoongeveegd zodat u het vuil niet later in het leer vast zet. U kunt een speciale reinigingsmiddelen bestellen van een auto speciaalzaak. Gebruik nooit zadelzeep voor een lederen zetel, want dat zorgt ervoor dat het leer zwak wordt en vorm verliest. Net als bij zetels met een stoffen omhulsel: test eerst het reinigingsmiddel op een plekje buiten zicht om te zien of het niet het leer beschadigt. Volg de instructies en gebruik een doekje van katoen of badstof. Veel reinigingsproducten verversen oliën in leer en in dit geval zijn verder geen reinigingsstappen meer nodig. Het is natuurlijk alleen voor glad, stevig leer en niet suède.

Als het product geen olie-verversend effect geeft, heeft u een speciale behandeling voor uw lederen zetels nodig na reinigen en drogen. Een goed product hiervoor heeft wax of hars als basisstof. Breng het product zuinig aan met een spons. Hierna hoeft u alleen maar de zetels nog een keer te laten drogen, voordat u ze uiteindelijk polijst met een zacht doekje van katoen.

Ledersitz reinigen