Autobanden zoeken

Bandensoort

Bandenmaat

/

Prijsklasse

MerkWinterbanden

Het rubber waarvan de meeste autobanden zijn gemaakt, wordt harder als de temperaturen in Nederland dalen. Dit geeft een slechtere grip op het wegdek, met name bij veel neerslag, ijzel en sneeuw. Daarom zijn er winterbanden ontworpen, met een zachter rubber dan dat van zomerbanden zodat het contact met de weg behouden blijft. Bovendien bevat het profiel van een winterband veel lamellen. Deze zorgen voor extra grip bij het remmen en optrekken in winterse omstandigheden.

Zomerbanden

Als de buitentemperatuur boven de 7 graden komt, is het tijd voor zomerbanden. Dit type autoband is gemaakt van een harder soort rubber dat minder snel afslijt dan het rubber van winterbanden of all season banden. Bij hogere temperaturen geeft dit de meeste grip op de weg bij optrekken en remmen en verkort zo de remweg. Zomerbanden hebben geen lamellen in het profiel, winterbanden wel. Door het zachtere rubber en de lamellen in het profiel slijten winterbanden in de zomer veel harder dan zomerbanden.

All season. all weather of 4-seizoenen banden

Dit zijn banden die geschikt zijn om het hele jaar door mee te rijden. Het rubber van deze autobanden is zachter dan de winterband maar harder dan de zomerband. Het bandenprofiel is een mix van het profiel van de zomerband en de winterband. Hierdoor is een 4-seizoenenband geschikt voor alle seizoenen. Het voordeel is dat je niet elk seizoen nieuwe autobanden hoeft te kopen waardoor je kosten bespaart. Deze banden zijn o.a. een goede keuze als je jaarlijks weinig kilometers rijdt.

Sportbanden

Voor een sportieve rijstijl zijn speciale banden te koop: sportbanden. Deze banden zijn geschikt voor sportieve auto's en bestuurders met sportief rijgedrag. Hierbij zijn goede controle, wegligging en contact met de weg zeer belangrijk. De sportbanden hebben bredere profielen en geven meer controle bij hogere snelheden dan reguliere autobanden.

Runflat banden

Doorrijden met een lekke band? Het kan met de runflat banden. Deze banden hebben een extra stevige zijkant, extra grip rondom de velg en zijn gemaakt met hittebestendige materialen. Hierdoor kunt u met een lekke band nog rustig doorrijden naar een garage of banden montagepunt. De runflat band zal hierdoor echter wel afslijten. Als de band niet teveel is afgesleten dan kan het lek vaak nog gerepareerd worden. Is de band te ver afgesleten door het rijden dan moet de band worden vervangen.

Montage van
uw banden!
Kies een van
onze montagepartners
in uw regio:
Ons aanbod is inclusief
Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.
Anderen over ons
autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2647 Klantenwaardering

Snelle en correcte levering Arnold M., Almere meer
Super aanbieding:
Nieuwe zomerbanden
vanaf 26,90 EUR
,
bijv. 155/70R13T vanaf 28,50 EUR
of 205/55R16W vanaf 37,20 EUR

Nieuwe winterbanden:
vanaf 28,60 EUR
,
bijv. 155/65R13T vanaf 28,60 EUR
of 195/65R15T vanaf 39,40 EUR
Snelle levering en een goede service:
  • Online bestellen 24 uur per dag, 7 dagen per week
  • Levering in 2 tot 5 werkdagen
  • 1.300 montagepartners in Nederland
  • Betaling per iDEAL, creditcard, PayPal of per automatische incasso.

© 1999-2017 by Delticom / autobandenmarkt.nl 21.11.2017 08:00