ico

Banden zoeken

Bandensoort

Bandenmaat

/

Snelheidscategorie

Prijsklasse

Merk

Goedkope banden voor elke auto

Geen auto is compleet zonder banden om de velgen. Of u nu een personenauto heeft, een oldtimer of een SUV. Het aanbod van autobanden van verschillende merken zoals Michelin, Goodyear, Vredestein en Continental is groot. Elk merk heeft verschillende typen banden voor uw auto. Moeite met kiezen? We zetten de belangrijkste typen banden hieronder op een rijtje.

Vind de juiste bandenmaat

Op de zijkant van de banden van uw auto staat de bandenmaat in cijfers en letters, bijvoorbeeld "205/55 R17 90H". Het getal 205 is de breedte van de band in millimeters, in dit geval dus 205 mm. Het getal 55 is de hoogte in percentages van de breedte. De hoogte van deze band is 55% van 205, dus 112,75 mm. De letter 'R' staat voor radiaalband en het getal 17 betekent dat het hier om 17 inch velgen gaat. De codering "90 H" bestaat uit het draagvermogen (90, oftewel 600 kg per band) en de maximumsnelheid die de band aan kan (H, oftewel 210 km/u). De codes voor draagvermogen en de maximumsnelheid kunt u opzoeken in speciale tabellen.

Goedkope autobanden kopen? Bestel ze online!

Wilt u nieuwe banden kopen voor uw auto? Dan vindt u in het uitgebreide aanbod op www.autobandenmarkt.nl precies wat u zoekt. Met de handige zoekfunctie is het gemakkelijk om te zoeken op bandenmaat. Bij ons vindt u een groot aanbod aan zomerbanden, winterbanden, runflats, sportbanden, 4x4 banden en all weatherbanden voor de beste prijs van Nederland. Alle bekende merken zoals Vredestein, Michelin, Goodyear en Continental hebben wij uit voorraad leverbaar voor lage prijzen. De perfecte autoband bestelt u 24 uur per dag, 7 dagen per week in onze online shop.Winterbanden

Het rubber waarvan de meeste autobanden zijn gemaakt, wordt harder als de temperaturen in Nederland dalen. Dit geeft een slechtere grip op het wegdek, met name bij veel neerslag, ijzel en sneeuw. Daarom zijn er winterbanden ontworpen, met een zachter rubber dan dat van zomerbanden zodat het contact met de weg behouden blijft. Bovendien bevat het profiel van een winterband veel lamellen. Deze zorgen voor extra grip bij het remmen en optrekken in winterse omstandigheden.

Zomerbanden

Als de buitentemperatuur boven de 7 graden komt, is het tijd voor zomerbanden. Dit type autoband is gemaakt van een harder soort rubber dat minder snel afslijt dan het rubber van winterbanden of all season banden. Bij hogere temperaturen geeft dit de meeste grip op de weg bij optrekken en remmen en verkort zo de remweg. Zomerbanden hebben geen lamellen in het profiel, winterbanden wel. Door het zachtere rubber en de lamellen in het profiel slijten winterbanden in de zomer veel harder dan zomerbanden.

All season. all weather of 4-seizoenen banden

Dit zijn banden die geschikt zijn om het hele jaar door mee te rijden. Het rubber van deze autobanden is zachter dan de winterband maar harder dan de zomerband. Het bandenprofiel is een mix van het profiel van de zomerband en de winterband. Hierdoor is een 4-seizoenenband geschikt voor alle seizoenen. Het voordeel is dat je niet elk seizoen nieuwe autobanden hoeft te kopen waardoor je kosten bespaart. Deze banden zijn o.a. een goede keuze als je jaarlijks weinig kilometers rijdt.

Sportbanden

Voor een sportieve rijstijl zijn speciale banden te koop: sportbanden. Deze banden zijn geschikt voor sportieve auto's en bestuurders met sportief rijgedrag. Hierbij zijn goede controle, wegligging en contact met de weg zeer belangrijk. De sportbanden hebben bredere profielen en geven meer controle bij hogere snelheden dan reguliere autobanden.

Runflat banden

Doorrijden met een lekke band? Het kan met de runflat banden. Deze banden hebben een extra stevige zijkant, extra grip rondom de velg en zijn gemaakt met hittebestendige materialen. Hierdoor kunt u met een lekke band nog rustig doorrijden naar een garage of banden montagepunt. De runflat band zal hierdoor echter wel afslijten. Als de band niet teveel is afgesleten dan kan het lek vaak nog gerepareerd worden. Is de band te ver afgesleten door het rijden dan moet de band worden vervangen.

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

autobandenmarkt.nl - een aanbieding van Delticom AG 19.09.2020 07:24