Deze 'T'-maximumsnelheid algemene prestatie band voor compact-auto's is voorzien van een profiel ontworpen met behulp van computer-simulatie voor betere rij-eigenschappen en rij-comfort. De stijlvolle 4 rechte kanalen helpen om hydroplaning te voorkomen.
EU BandenlabelHighlights - Optimo K715
F
Vermindering van verbruik mogelijk, naargelang rijgedrag
E
Grip op nat wegdek verbeterd, remt betrouwbaar bij matig regenweer
69dB
Weinig bandengeluid bij het afrollen
EU-bandenlabel en efficiëntieklasse
De Europese Unie heeft bij verordening (nr. 1222/2009) het EU-Bandenlabel ingevoerd, dat identiek en bindend is voor alle EU-lidstaten. Het is van toepassing op banden voor personenauto's, lichte bedrijfsvoertuigen en zware bedrijfsvoertuigen die na 1.7.2012 zijn geproduceerd.
Drie verschillende gedeelten worden getest: rolweerstand, grip op nat wegdek en het rolgeluid dat de band op de weg maakt.
Het EU-bandenetiket is niet van toepassing op: vernieuwde banden, professionele off-roadbanden, racebanden, banden met extra voorzieningen om de tractie te verbeteren, zoals spijkerbanden, noodbanden van het T-type, speciale banden voor montage op voertuigen die voor het eerst zijn geregistreerd vóór 1 oktober 1990, banden met een maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur, banden voor velgen met een nominale diameter van 254 mm of minder of 635 mm of meer.
Met deze verordening beoogt de Europese Unie enerzijds de economische en ecologische efficiëntie van het wegverkeer te bevorderen en de verkeersveiligheid te vergroten, en anderzijds de consument meer transparantie van de producten te bieden en tegelijkertijd te dienen als een actief hulpmiddel bij de besluitvorming.
Al tijdens de integratie bekritiseren deskundigen het feit dat het EU-bandenlabel helaas maar een paar productkenmerken vermeldt. Naast rolweerstand, grip op nat wegdek en rolgeluid, waarop de EU-bandenetikettering vooral is gericht, hebben banden veel belangrijkere en veiligheidsrelevantere producteigenschappen, zoals aquaplaning-eigenschappen, rijstabiliteit, levensduur, remeigenschappen op droog en nat wegdek, gedrag onder winterse omstandigheden, enz.
Bandenfabrikanten wijzen erop dat testresultaten van diverse instellingen en vakbladen een belangrijk informatiemedium voor de eindgebruiker blijven. Deze tests richten zich meestal op andere veiligheidsrelevante productkenmerken dan de EU-normkwalificaties voor de etikettering van banden, die altijd belangrijk zijn voor de eindgebruiker.
OPTIMO K715 tyre review
Gemiddelde uit 476 testbeoordelingen
Grip bij droge condities
Remeigenschappen bij droge condities
Grip bij natte condities
Remeigenschappen bij natte condities
Grip bij sneeuw
Comfort
Geluid (binnen auto)
Slijtage band
brandstofverbruik
Hoeveel kilometer gereden?
9.032
05.03.2014 van Frans comfortabele band produceert minder geluid dan de Michelin banden. De slijtvastheid kan ik pas over 1 a 2 jaar beoordelen.
m.v..g.
18.11.2012 van Peter Vandepas Veel te veel herrie. Grip in bochten is slecht, te vaak van het gas moeten gaan in een bocht. Een paar keer een remactie gehad waarbij er geen grip weer was. De band is te hard om lekker mee te rijden.
26.05.2012 van J.H.Blom prima band
09.02.2012 van S.Willems Goede band alleen de prijs ging na mijn aankoop opeens flink omhoog , vond ik wel gek. Verder goede band.