Geef Je Compacte Sportauto een Boost met de Hankook Optimo K715!
Ben je op zoek naar een band die je compacte sportauto een soepele rit geeft zonder je budget te breken? Laat me je dan voorstellen aan de Hankook Optimo K715! Het is als de MVP van banden voor mensen die kwaliteit willen zonder het hoge prijskaartje.
Hier is waarom de Optimo K715 de echte deal is:
Geweldige Handling: Dankzij geavanceerde technologieën heeft deze band een loopvlakpatroon dat je het gevoel geeft dat je de baas bent op de weg. Of je nu aan het cruisen bent of scherpe bochten neemt, je rijdt met vertrouwen.
Soepel Rijden: Zeg vaarwel tegen die lawaaierige, hobbelige ritten. De Optimo K715 geeft je een comfortabele, stille rit die je het gevoel geeft alsof je op wolken rijdt.
Klaar voor Regenachtige Dagen: Laat een beetje regen je rit niet verpesten. Met vier rechte kanalen voert deze band water snel af, waardoor je geweldige grip hebt, zelfs op natte wegen. Geen geglij en geglibber hier!
Geld Besparen: Wie houdt er niet van om geld te besparen? Met de Optimo K715 krijg je meer kilometers voor je geld en minder uitstapjes naar het tankstation. Het is een win-win situatie!
Dus, of je nu door de stad rijdt of de open weg op gaat, de Hankook Optimo K715 is de band die je wilt. Neem geen genoegen met minder—upgrade je rit en voel het verschil vandaag nog!
EU BandenlabelUitschieters in de gekozen maat - Optimo K715
In de verordening inzake de etikettering van banden is bepaald welke informatie over de brandstofefficiëntie, de grip op nat wegdek en het rolgeluid van banden moet worden verstrekt. Bovendien wordt verwezen naar de wintereigenschappen van het product.
De EU-verordening 1222/2009, die sinds 1 november 2012 van kracht is, is herzien en zal vanaf 1 mei 2021 worden vervangen door de EU-verordening 2020/740; vanaf dan gelden er nieuwe eisen. De classificatieklassen voor brandstofefficiëntie, grip op nat wegdek en rolgeluidemissies zijn gewijzigd en de lay-out van het EU-label is aangepast. De in de EU-databank opgeslagen productgegevensbladen van de fabrikant kunnen worden gedownload via een in het etiket geïntegreerde QR-code. Informatie over grip op sneeuw en ijs is ook nieuw opgenomen voor banden die aan deze criteria voldoen.
De volgende banden zijn vrijgesteld van de verordening: - banden die uitsluitend zijn ontworpen voor montage op voertuigen die voor het eerst zijn geregistreerd vóór 1 oktober 1990 – vernieuwde banden (tot een overeenkomstige verlenging van EU VO 2020/740 heeft plaatsgevonden) - professionele off-roadbanden - racebanden - banden met extra voorzieningen om de tractie te verbeteren, bv. spijkerbanden - T-type noodbanden - banden met een toegestane snelheid van minder dan 80 km/h - banden voor velgen met een nominale diameter ≤ 254 mm of ≥ 635 mm
De criteria en evaluatieklassen in een oogopslag
brandstofefficiëntie
Het brandstofverbruik is afhankelijk van de rolweerstand van de banden, het voertuig zelf, de rijomstandigheden en de rijstijl van de bestuurder. De gemeten rolweerstand (rolweerstandscoëfficiënt) van de band wordt onderverdeeld in de klassen A (hoogste efficiëntie) tot E (laagste efficiëntie).
Als een voertuig volledig is uitgerust met klasse A-banden, is een verbruiksvermindering tot 7,5%* mogelijk in vergelijking met klasse E-banden. In het geval van bedrijfsvoertuigen kan dit zelfs nog hoger zijn. (Bron: Effectbeoordeling van de Europese Commissie * indien gemeten volgens de testmethoden van Verordening (EU) 2020/740)
Let op: Het brandstofverbruik hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl en kan aanzienlijk worden verminderd door op een milieuvriendelijke manier te rijden. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de brandstofefficiëntie te verbeteren.
Grip op nat wegdek
De grip op nat wegdek is onderverdeeld in de klassen A (kortste remweg) - E (langste remweg).
Als een auto is uitgerust met klasse A-banden, kan in vergelijking met klasse E-banden de remafstand tot 18 m korter zijn bij het remmen vanaf 80 km/h (op een wegdek met gemiddelde grip).* *Bron: wdk Economische Vereniging van de Duitse Rubberindustrie eV
Let op: De verkeersveiligheid hangt voor een groot deel af van uw eigen rijstijl. De remafstanden moeten altijd in acht worden genomen. De bandenspanning moet regelmatig worden gecontroleerd om de grip op nat wegdek te verbeteren.
Extern rolgeluid
Het geluid dat door een band wordt afgegeven, beïnvloedt het totale volume van het voertuig en heeft niet alleen invloed op uw eigen rijcomfort, maar ook op de geluidshinder voor het milieu. In het EU-bandenlabel wordt het rolgeluid van banden onderverdeeld in 3 klassen, van A (laagste rolgeluid) - C (hoogste rolgeluid), gemeten in decibel (dB) en vergeleken met de Europese geluidsemissiegrenswaarden voor het rolgeluid van buitenbanden.
A Het pictogram met de classificatie "A" geeft aan dat het rolgeluid van de band meer dan 3 dB onder de EU-grenswaarde ligt die tot 2016 van kracht is. B De "B"-classificatie betekent dat het rolgeluid van de band tot 3 dB onder of gelijk is aan de EU-grenswaarde die tot 2016 van kracht is. C De classificatie "C" geeft aan dat de gespecificeerde grenswaarde is overschreden.
OPTIMOK715 tyre review
Gemiddelde uit 477 testbeoordelingen
Grip bij droge condities
Remeigenschappen bij droge condities
Grip bij natte condities
Remeigenschappen bij natte condities
Grip bij sneeuw
Comfort
Geluid (binnen auto)
Slijtage band
brandstofverbruik
Hoeveel kilometer gereden?
9.018
05.03.2014 van Frans comfortabele band produceert minder geluid dan de Michelin banden. De slijtvastheid kan ik pas over 1 a 2 jaar beoordelen.
m.v..g.
18.11.2012 van Peter Vandepas Veel te veel herrie. Grip in bochten is slecht, te vaak van het gas moeten gaan in een bocht. Een paar keer een remactie gehad waarbij er geen grip weer was. De band is te hard om lekker mee te rijden.
26.05.2012 van J.H.Blom prima band
09.02.2012 van S.Willems Goede band alleen de prijs ging na mijn aankoop opeens flink omhoog , vond ik wel gek. Verder goede band.