‘s Werelds eerste premium winterband voor personen auto’s die een natte grip biedt in de beste A-klasse van het EU bandenlabel.
De Nokian WR D4 is een gripkampioen met unieke innovaties die zorgen voor veilig en uitgebalanceerd rijden op zowel natte als besneeuwde wegen.
GRIP ZOALS NOOIT TEVOREN OP ZOWEL NATTE, DROGE EN MET SNEEUW BEDEKTE WEGEN
EXTREEM STABIELE EN UITGEBALANCEERDE RIJERVARING
EFFECTIEVE PREVENTIE VAN BRIJPLANING EN AQUAPLANING
Meer wintergrip, beter stuurgevoel Elk profielblok en elke lamel in het stijlvolle profielpatroon heeft een exacte vorm en functie en dat is te voelen in de uitstekende grip- en besturingseigenschappen.
Gecontroleerde besturing De lamellen van de massieve centrale rib lopen niet over de gehele breedte, hetgeen de nauwkeurigheid vergroot en gecontroleerde besturing bevordert.
Exacte grip, uitstekende slijtvastheid, laag brandstofverbruik De unieke deeltjesdistributie van de rubbercomponent Nokian Twin Trac Silica, die natuurlijke rubber, silica en koolzaadolie bevat, garandeert topprestaties bij sneeuw en grip bij natheid.
Run flat/Flat Run eigenschap (optioneel)
U kunt ongeveer 50 kilometer op een platte band rijden, als de auto volledig belast is. Indien u alleen in de auto zit, kan de af te leggen afstand maximaal 150 kilometer bedragen.
Nokian Tyres beveelt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur aan. Onder erg gladde omstandigheden dient de snelheid op ongeveer 50 km/h te worden gehouden.
Nokian Flat Run banden moeten worden gemonteerd in combinatie met een werkend bewakingssysteem voor de bandendruk, een zgn. Tyre Pressure Monitoring System (TPMS). Het monteren van de banden en het installeren van de TPMS dienen door een gespecialiseerde dealer te worden uitgevoerd.
Als u Nokian Flat Run banden gebruikt, bevelen we het gebruik aan van Extended Hump velgen (EH2), die het risico verminderen, dat de rand van de band losraakt in geval van drukverlies.
EU BandenlabelHighlights - WR D4 RunFlat
E
Bandentypisch ontworpen op normale verbruiksefficiëntie
A
Zeer goede waterverplaatsing, perfecte grip bij nat wegdek
De Europese Unie, onder CE 1222/2009, heeft opdracht gegeven dat alle banden die geproduceerd worden na de datum van 1 juli 2012 voor auto's en commerciële voertuigen zijn voorzien van standaard EU-bandenlabels die hen classificeren onder drie prestatie-eigenschappen: brandstofverbruik geclassificeerd van A tot G, grip op nat wegdek geclassificeerd van A tot G, en geluidsemissie in decibel.
Categorieën van banden, niet beïnvloed door deze regeling, zijn onder andere: vernieuwde banden, professionele off-road banden, race-/sportautobanden, evenals bepaalde soorten banden die zijn ontworpen om de tractie te verbeteren, zoals spijkerbanden, T-type tijdelijke reservebanden, banden voor auto's gebouwd vóór 1990, banden met een maximum toegestane snelheid van 80 km/u, banden voor velgen met een diameter kleiner dan of gelijk aan 254 mm of groter of gelijk aan 635 mm. Dit label is aan de ene kant bedoeld om de economische en ecologische efficiëntie in het verkeer te bevorderen, evenals het verhogen van de verkeersveiligheid, en aan de andere kant om consumenten te helpen om de juiste banden te kiezen door te zorgen voor een zekere mate van producttransparantie.
Niettemin werd het label bekritiseerd omdat het slechts een beperkt aantal kenmerken weergeeft. Vakmensen beweren dat de banden veel meer functies hebben die belangrijk zijn en van belang zijn voor de verkeersveiligheid, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, aquaplaning eigenschappen, rijstabiliteit, levensduur, producteigenschappen op natte en droge wegen anders dan grip op nat wegdek, eigenschappen op sneeuw. De bandenfabrikanten suggereren dat de testresultaten van verschillende instellingen en de industriële tijdschriften een zeer belangrijke bron van informatie voor de eindgebruiker moet blijven, omdat zij zich focussen op een brede verscheidenheid aan bandeigenschappen en functies en deze ook beoordelen.