Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden 205/55 R17

Banden 205/55 R17

De plaats van de weergave van de maten op banden, zoals 205/55 R17, is gestandaardiseerd. Het is daarom altijd gemakkelijk dergelijke opschriften te vinden en te verifiëren. In dit geval is de band 205 mm breed, aangezien het eerste cijfer altijd de breedte aangeeft, uitgedrukt in millimeters. Het is ook mogelijk om de hoogte te bepalen, hoewel dit niet expliciet vermeld is. Het tweede getal een procentuele waarde die de verhouding beschrijft tussen de breedte en de flankhoogte, de zogenaamde aspect ratio. De breedte is reeds bekend en kan als volgt worden gebruikt om de hoogte te bepalen: 55% (aspect ratio) of 205 mm (breedte) betekent in absolute termen, 112.75 mm. De letter R staat voor radiaalband. In dit bandtype versterken ingebedde koordlagen het rubber in een hoek van 90 graden ten opzichte van de draairichting, resulterend in een sterkere algemene structuur. De band heeft ook een inwendige diameter van 17 inch, zoals gespecificeerd door het derde nummer.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave