Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Banden 215/40 R17

215/40 R17

Een maataanduiding van 215/40 17 geeft informatie over de afmetingen van de band. Eerst wordt de breedte aangegeven, uitgedrukt in millimeters Daarom heeft deze band een breedte van 215 mm, maar kan in werkelijkheid 213 of 216 mm breed zijn. Dergelijke variaties kunnen optreden tijdens de fabricatie of door de meting, omdat het monteren van de band op een velg voor een lichte vervorming zorgt. De meting zelf houdt rekening met de afstand tussen twee punten op de beide flanken die het verst uit elkaar liggen.

De binnendiameter is belangrijk voor het bepalen van de bijpassende velgmaat

Ook de wanghoogte hoeft niet precies overeen te komen met de opgegeven specificatie. Deze parameter wordt bepaald door de aspectratio (het tweede getal in de beschrijving) en de breedte. De aspectratio is een procentuele waarde die in het geval van een grootte van 215/40 17, de hoogte van de doorsnede beschrijft als 40% van 215 mm (de breedte) = 86 mm. Het derde getal geeft de inwendige diameter weer, die in inches wordt uitgedrukt. In dit geval is de binnendiameter 17 inch, en het is zeer belangrijk dat dit precies identiek is als de diameter van de velg waarop de band wordt gemonteerd, anders kan de band niet op de velg worden gemonteerd.

Uw montage mogelijkheid

Uw garageGeen angst, van de 1.300 montage partners is er ook vast eentje bij u in de buurt. Hier gaat u op zoek naar een montage partner.

Ons aanbod is inclusief

Onze bandenprijs is inclusief BTW. Vanaf twee banden gratis verzending! Voor verzenden naar de Waddeneilanden geldt wel een toeslag.

Anderen over ons

 

autobandenmarkt.nl
Noot 4.65/5 - 2722 Klantenwaardering

Handig overzicht met bandentests erbij. Makkelijke zoekfunctie Marc V., Lelystad meer

 

Koop zonder risico:

  • 2 Jaar garantie
  • 30 dagen recht van teruggave