ico 020 8903697 ico

Test-beoordeling-Banden

Wie nieuwe banden wilt heeft een ruime keuze: De overzicht kan moeilijk worden door de groote beschikbaarheid. Om u een handje te geven, hier zijn de laatste testresultaten van de banden.

Test-beoordeling-Zomerbanden

Test-beoordeling-Winterbanden

Test-beoordeling-All_seasons_banden

Auto Express 11/2018

All seasons banden Continental AllSeasonContact 225/45R17 V

Test-beoordeling: Winner

Great test debut that shows how an all-season tyre should perform.


ANWB.nl 09/2018

Winterbanden Bridgestone Blizzak LM 001 Evo 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Vorige jaar is onder de naam evo een nieuwe compound geďntroduceerd op de Blizzak LM 001 (die oorspronkelijk uit 2014 stamt). De band scoort goed op droog en nat wegdek en heeft een zeer goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip onvoldoende).


Winterbanden Continental WinterContact TS 860 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Samen met Dunlop winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw (beste uit de test op beide onderdelen).


Winterbanden Continental WinterContact TS 860 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat wegdek (samen met de Goodyear). Goed tot zeer goed op sneeuw. Laagste verbruik en stilste band uit de test.


Winterbanden Debica Frigo 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingenop droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.


Winterbanden Dunlop Winter Response 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Samen met Continental winnaar van deze test. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Geen tekortkomingen. Goed tot zeer goed op nat en op sneeuw.


Winterbanden Dunlop Winter Sport 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op sneeuw. Geen zwakke punten.


Winterbanden Firestone Winterhawk 3 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog (beste uit de test) en goed op sneeuw en ijs. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat. Daarbij gaat het om de zijdelinge grip, op remmen en aquaplaning is wel goed gescoord.


Winterbanden Fulda Kristall Control HP2 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goede maar geen uitzonderlijke prestaties op de meeste testonderdelen. Lichte tekortkomingen op nat wegdek en op sneeuw.


Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat en een zeer goede slijtvastheid (beste uit de test). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek en sneeuw. Op droog zitten die bij het remmen, op sneeuw is de zijdelingse grip onvoldoende.


Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 205/55R16 H

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Beste uit de test op nat (samen met de Conti). Goed tot zeer goed op sneeuw. Prima slijtvastheid (nog iets beter dan van de Conti).


Winterbanden Kleber Krisalp HP 3 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Mist echt maar net 4-sterren door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Goed tot zeer goed op alle overige testonderdelen. Geen onvoldoendes.


Winterbanden Kumho WinterCraft WP51 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Op sneeuw en ijs en op slijtvastheid zijn de prestaties van goed niveau. Op droog en nat en verbruik zijn er tekortkomingen ten opzichte van een goed niveau. Op nat is op wegligging en zijdelingse grip een onvoldoende gescoord. Overall haalt de band nog wel een voldoende.


Winterbanden Michelin Alpin 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

De opvolger Alpin 6 is nu te koop maar bij aanvang van deze test (nov. 2017) was die er nog niet. Deze Alpin 5 wordt ook nog volop aangeboden. Zeer goed op droog en op slijtvastheid (beste uit de test op beide onderdelen). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip).


Winterbanden Nexen Winguard SnowG WH2 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek, sneeuw en ijs. Slijtage hoger dan gemiddeld maar nog wel (net) als goed beoordeeld. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek (remmen goed maar rijeigenschappen onvoldoende).


Winterbanden Nokian WR D4 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 4 sterren niveau. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Op droog gaat het dan om remmen, op sneeuw om zijdelingse grip. Het geluid van deze band ligt wat boven het gemiddelde van het testveld.


Winterbanden Nokian WR D4 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op sneeuw en goed op droog. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Laag verbruik maar maakt wel wat meer geluid dan gemiddeld.


Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Ook tekortkomingen op slijtvastheid, de band zit hier op 77% van het gemiddelde (de norm).


Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Zeer goede slijtvastheid en goed op droog wegdek. Lichte tekortkomingenop nat wegdek (aquaplaning) en op sneeuw (zijdelingse grip).


Winterbanden Sava Eskimo S3+ 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau. Goed op sneeuw en ijs en goede slijtvastheid. Ten opzichte van het 4 sterren niveau zijn er tekortkomingen op droog en op nat wegdek. Remmen nat is nog wel ruim voldoende maar op wegligging nat en zijdelingse grip heeft de band maar weinig reserves.


Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog wegdek en op sneeuw. Afgewaardeerd door tekortkomingen op nat wegdek. Afrolgeluiden wat hoger dan het gemiddelde van het testveld. Ook de slijtage wat hoger dan gemiddeld maar nog wel aan de goede kant van de grens tussen ruim voldoende en goed.


Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Beste uit de test op sneeuw, niet alleen remmen en tractie zijn prima, vooral ook de zijdelingse grip is extreem goed. Afgewaardeerd door tekortkomingen op nat wegdek en op slijtvastheid. Laag verbruik.


Winterbanden Yokohama BluEarth-Winter (V905) 205/55R16 H

Test-beoordeling: Voldoende

Goede maar geen uitzonderlijke prestaties op nat, ijs, verbruik en slijtvastheid. Tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw (remmen en tractie nog goed maar zijdelingse grip onvoldoende).


Auto Express 09/2018

Winterbanden Continental WinterContact TS 860 205/55R16 H

Test-beoordeling: Winner

Another great all-round performance makes it a hat-trick of Winter Tyre Test victories for the TS 860.


Auto Express 07/2018

Zomerbanden Continental PremiumContact 6 225/45R17 Y

Test-beoordeling: Winner

Simply a great tyre to drive on in wet or dry conditions, strong all-round in every respect.


ANWB.nl 03/2018

Zomerbanden Apollo Amazer 4G Eco 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en op verbruik (de zuinigste band uit de test). Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek.


Zomerbanden Bridgestone Turanza T001 Evo 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en op nat wegdek (beste uit de test).


Zomerbanden Cooper Zeon CS8 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Band met gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau (dwz. voldoende ipv. goed). Ten opzichte van het 4-sterren niveau (goed) zijn er duidelijke tekortkomingen op droog en op nat wegdek (op beide onderdelen laagste scores uit de test).


Zomerbanden Firestone Multihawk 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek. Verbruik en slijtvastheid nog net aan de juiste kant van de grens tussen goed en ruim voldoende. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, vooral remmen nat is onvoldoende.


Zomerbanden Firestone Roadhawk 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Nieuw product van Firestone met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en goed op nat wegdek. Lawaaiiger dan gemiddeld (buiten de auto).


Zomerbanden Fulda EcoControl 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog wegdek, verbruik en slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, vooral wegligging is onvoldoende.


Zomerbanden Fulda EcoControl HP 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een zeer goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op zowel droog als nat wegdek.


Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Compact 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en op slijtvastheid. Afgewaardeerd door duidelijke tekortkomingen op nat wegdek vooral op wegligging nat en zijdelingse grip nat.


Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Performance 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en een laag verbruik. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (remmen en wegligging) en op slijtvastheid.


Zomerbanden Hankook Ventus Prime 3 K125 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog wegdek (beste uit de test).


Zomerbanden Kleber Dynaxer HP 3 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek en op slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek. Meest lawaaiige én meest onzuinige band uit de test.


Zomerbanden Kumho Ecsta HS51 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op nat wegdek en goede slijtvastheid. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op droog wegdek (testonderdelen rijeigenschappen en veilig weggedrag, remmen droog is wel heel goed).


Zomerbanden Maxxis Mecotra 3 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Zeer goed op droog wegdek, beste uit de test. Samen met de Kleber de meest lawaaiige band uit de test. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek, vooral wegligging is onvoldoende.


Zomerbanden Michelin Primacy 3 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Testwinnaar. Band met goed afgestemde eigenschappen en overtuigende prestaties op alle onderdelen. Goed tot zeer goed op droog en goed op nat wegdek. Zeer goede slijtvastheid (niet alleen beste uit de test maar met kop en schouders boven de rest).


Zomerbanden Nexen N blue HD Plus 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog wegdek en de stilste band uit de test. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (aquaplaning en wegligging) en op slijtvastheid. Hoogste verbruik uit de test (maar nog wel als goed beoordeeld).


Zomerbanden Pirelli Cinturato P1 Verde 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Band met een gewogen eindcijfer op 3-sterren niveau (dwz. voldoende ipv. goed). Geen uitgesproken sterke of zwakke punten maar op vrijwel alle testonderdelen ruim voldoende tot goed gescoord.


Zomerbanden Pirelli Cinturato P7 Blue 205/55R16 V

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op droog wegdek, een zeer goede slijtvastheid en een laag verbruik. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek (en die bevinden zich op het onderdeel aquaplaning dwars). Meest lawaaiige band uit de test.


Zomerbanden Semperit Comfort-Life 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle veiligheidsrelevante onderdelen. Goed tot zeer goed op nat wegdek en goed op droog. In vergelijking met de Falken op nat iets beter, op droog duidelijk minder, iets stiller en iets zuiniger.


Zomerbanden Semperit Speed-Life 2 205/55R16 V

Test-beoordeling: Goed

Band met goed afgestemde eigenschappen en goede prestaties op alle onderdelen. Goede rapportcijfers op 4 van de 5 testonderdelen op nat wegdek en goed eindcijfer op nat.


Zomerbanden Vredestein T-Trac 2 175/65R14 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op slijtvastheid en op verbruik. Op droog nog net aan de goede kant van de grens tussen goed en ruim voldoende. Afgewaardeerd door lichte tekortkomingen op nat wegdek.Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

autobandenmarkt.nl - een aanbieding van Delticom AG 103