ico 020 8903697 ico

Test-beoordeling-Banden

Wie nieuwe banden wilt heeft een ruime keuze: De overzicht kan moeilijk worden door de groote beschikbaarheid. Om u een handje te geven, hier zijn de laatste testresultaten van de banden.

Test-beoordeling-Zomerbanden

Test-beoordeling-Winterbanden

Test-beoordeling-All_seasons_banden

Auto Express 11/2019

All seasons banden Goodyear Vector 4 Seasons G2 205/55R16

Test-beoordeling: Winner

Standout performer in winter conditions secures a well deserved win.


ANWB.nl 09/2019

Winterbanden Continental VanContact Winter 205/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

Beste uit de test op droog wegdek en op nat wegdek en hoogste eindcijfer uit de test. Eindoordeel voldoende en op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed en haalbaar niveau) op sneeuw, op ijs en op slijtvastheid.


Winterbanden Continental WinterContact TS 860 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op nat wegdek, goed op droog en op sneeuw. Laag verbruik. Na de Dunlop het hoogste gewogen eindcijfer. Lichte tekortkomingen op ijs (zijdelingse grip, remmen op ijs is wel goed) waardoor de band (net) is afgewaardeerd.


Winterbanden Dunlop Winter Response 2 185/65R15 T

Test-beoordeling: Goed

Testwinnaar, hoogste gewogen eindcijfer. Beste uit de test op sneeuw en goed tot zeer goed op nat. Laagste verbruik uit de test. Op ijs is de zijdelingse grip iets minder dan gemiddeld.


Winterbanden Gislaved Euro*Frost 6 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Stilste band uit de test en een laag verbruik. Goede slijtvastheid en goed op ijs. Lichte tekortkomingen op droog wegdek en op sneeuw. Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).


Winterbanden Goodyear UltraGrip 9 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op nat wegdek, goed op droog, ijs, verbruik en een goede slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op sneeuw met een onvoldoende voor zijdelingse grip. Remmen en tractie op sneeuw scoren nog wel (net) goed.


Winterbanden Hankook i*cept RS 2 (W452) 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op droog, op nat (vooral aquaplaning scores zijn zeer goed) en op sneeuw. Prima slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op ijs (zijdelingse grip, remmen is wel goed) en op verbruik. Op beide onderdelen maar net de grens van goed niet gehaald.


Winterbanden Kleber Krisalp HP 3 185/65R15 T

Test-beoordeling: Goed

Beste uit de test op droog wegdek. Goed op nat, sneeuw en ijs en een prima slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op zijdelingse grip in de sneeuw en op wegligging op nat wegdek. Afrolgeluid buiten de auto iets hoger dan gemiddeld.


Winterbanden Kumho WinterCraft WP51 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op ijs en een laag verbruik. Lichte tekortkomingen op droog, op nat en op slijtvastheid. Duidelijke tekortkomingen op sneeuw (met een onvoldoende op zijdelingse grip).


Winterbanden Michelin Agilis Alpin 205/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op slijtvastheid en verbruik. Goed op sneeuw en ijs. Ruim voldoende op nat wegdek en voldoende op droog. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op nat wegdek en duidelijke tekortkomingen op droog (met een onvoldoende op rijeigenschappen).


Winterbanden Michelin Alpin A4 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Uitzonderlijk goede slijtvastheid. Goed op droog en op nat wegdek. Lichte tekortkomingen op sneeuw (zijdelingse grip, remmen en tractie op sneeuw zijn wel van goed niveau). Hoogste verbruik uit de test.


Winterbanden Nokian WR D4 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op sneeuw en ook echt op alle testonderdelen in de sneeuw. Laag verbruik. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Duidelijke tekortkomingen op droog wegdek. Lichte tekortkomingen op eennatte weg en op slijtvastheid.


Winterbanden Pirelli Carrier Winter 205/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed tot zeer goed op verbruik, goed op droog en op slijtvastheid. Ruim voldoende op sneeuw en ijs en voldoende op nat wegdek. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op sneeuw en op ijs en duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.


Winterbanden Pirelli Cinturato Winter 185/65R15 T

Test-beoordeling: Goed

Goed tot zeer goed op nat wegdek. Goede scores op vrijwel alle overige testonderdelen. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) wat betreft de zijdelingse grip op sneeuw.


Winterbanden Vredestein Snowtrac 5 185/65R15 T

Test-beoordeling: Voldoende

Goed op ijs, een laag verbruik en een goede slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op droog wegdek, op nat wegdek en op sneeuw. Duidelijke tekortkomingen op geluid, buiten de auto is het te hoog.


Auto Express 09/2019

Winterbanden Goodyear UltraGrip Performance + 225/45R17 H

Test-beoordeling: Winner

A new benchmark that rival winter tyres now need to beat.


Evo Magazine 09/2019

Zomerbanden Pirelli P Zero 225/40R18

Test-beoordeling: Winner


ANWB.nl 02/2019

Zomerbanden Bridgestone Turanza T005 185/65R15 H

Test-beoordeling: Goed

+ Testwinnaar, heeft het hoogste gewogen eindcijfer. Beste uit de test op zowel droog als nat wegdek.- Afrolgeluiden (buiten de auto) wat hoger dan gemiddeld.


Zomerbanden Continental ContiPremiumContact 5 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op zowel droog als nat wegdek. Geen onvoldoendes.- Tekortkomingen op slijtvastheid, de slijtage is 22% hoger dan het gemiddelde.


Zomerbanden Continental ContiVanContact 200 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Laag verbruik en prima slijtvastheid. Ruim voldoende op nat (beste uit de test samen met Apollo).- Duidelijke tekortkomingen op droog (onvoldoende op rijeigenschappen). Ten opzichte van een goed niveau lichte tekortkomingen op nat.


Zomerbanden Falken ZIEX ZE310 ECORUN 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Zeer goede slijtvastheid.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek (onvoldoende op wegligging).


Zomerbanden Firestone Roadhawk 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Zeer goed op droog wegdek (samen met de Bridgestone beste uit de test). Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek. Hoogste verbruik uit de test. Slijtage nog wel (net) goed maar wat hoger dan het gemiddelde.


Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Cargo 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en een zeer goede slijtvastheid. Geen onvoldoendes.- Ten opzichte van een goed (en haalbaar) niveau zijn er duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.


Zomerbanden Goodyear EfficientGrip Performance 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Laag verbruik. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek (zowel bij remmen als bij wegligging en zijdelingse grip).


Zomerbanden Hankook Kinergy Eco 2 K435 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed op droog wegdek en een laag verbruik.- Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).


Zomerbanden Kumho EcoWing ES01 KH27 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op slijtage en verbruik. Goed op remmen nat.- Lichte tekortkomingen (maar geen onvoldoendes) op zowel droog als nat wegdek.


Zomerbanden Maxxis Mecotra 3 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op droog wegdek. Heel laag verbruik (beste uit de test). Geen onvoldoendes.- Lichte tekortkomingen op nat wegdek. Slijtage nog wel (net) goed maar wat hoger dan het gemiddelde.


All seasons banden Michelin CrossClimate + 185/65R15 V

Test-beoordeling: Voldoende

+ Uitzonderlijk goede slijtvastheid (beste uit de test). Zeer goed op het onderdeel remmen op nat wegdek.- Lichte tekortkomingen op droog wegdek (vooral remmen). Onvoldoende op aquaplaning dwars.


Zomerbanden Nokian cLine Van 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog, duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (wegligging is onvoldoende). Slijtage wat hoger dan het gemiddelde.


Zomerbanden Pirelli Carrier 215/65R16 T

Test-beoordeling: Voldoende

+ Zeer goede slijtvastheid. Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog, duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (zijdelingse grip is onvoldoende).


Zomerbanden Pirelli Cinturato P1 Verde 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Goed tot zeer goed op slijtage en verbruik. Goed op droog wegdek.- Duidelijke tekortkomingen op nat wegdek (met een onvoldoende op wegligging).


Zomerbanden Semperit Comfort-Life 2 185/65R15 H

Test-beoordeling: Voldoende

+ Overall scoort de band voldoende en is aan te raden.- Lichte tekortkomingen op droog en nat wegdek (onvoldoende op wegligging nat). Slijtage nog (net) goed maar hoger dan het gemiddelde.


Zomerbanden Vredestein Sportrac 5 185/65R15 H

Test-beoordeling: Goed

+ Zeer goede slijtvastheid. Goed op droog en op nat wegdek. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende.Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.

autobandenmarkt.nl - een aanbieding van Delticom AG