Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

Comfort van de nieuwste generatie verder ontwikkeld met Duitse technologie.

PremiumContact™ 6

  • Uitstekend remvermogen op nat wegdek, samen met een beter kilometerrendement dankzij de op veiligheid gerichte silicacomposiet
  • Extra rijcomfort dankzij een op comfort gericht contactoppervlak
  • Sportief rijden in elke auto dankzij het op rijdynamiek gerichte profielontwerp
Koop hier je banden ›

Premium krijgt een nieuwe definitie. Voor alle voertuigklassen.

Technische karakteristieken.

Uitstekend remvermogen op nat wegdek, samen met een beter kilometerrendement door de op veiligheid gerichte silicacomposiet. De kristallijne silicasamenstelling in het cap-and-base-mengsel zorgt voor een uitstekende remwerking, vooral op nat wegdek. Terwijl de veiligheid op het hoogste niveau is gehandhaafd, kon het kilometerrendement aanzienlijk verbeterd worden, een tegenstrijdigheid in streefdoelen bij de ontwikkeling van banden.
Extra rijcomfort dankzij een op comfort gericht contactoppervlak. De op het kilometerrendement gerichte polymeermengeling is verantwoordelijk voor de indrukwekkende toename van het kilometerrendement met 15 %. Voor elk voertuigsegment vergroten de nieuwe polymeren zowel het contactoppervlak tussen autoband en weg als de duurzaamheid van het profiel onder dagelijkse belasting. Bovendien zorgt de gelijkmatige stijfheid van het profiel voor meer rijcomfort en minder rijgeluiden.
Sportief rijden in elk voertuig dankzij het op rijdynamiek gerichte profieldesign. Het verder ontwikkelde macroblokdesign garandeert maximale controle en stabiliteit in bochten. Hierbij maakt de complexe schouderblokstructuur de optimale overdracht van zijwaartse krachten mogelijk. Tegelijkertijd leidt de geometrie van de asymmetrische omtrekgroeven tot een hogere profielstijfheid en minder profielblokvervorming. Het resultaat: verbeterde grip door effectieve benutting van alle zijwaartse krachten.