0208903697
(Maandag - vrijdag 08.00 - 17.00 uur)
De meeste kinderen zijn dol op reizen. Maar klimmen en gek doen in een auto kan gevaarlijk zijn. Daarom zijn er kinderstoelen om kinderen veilig van A naar B te brengen. Een vereiste is hier een beveiligingssysteem die past bij de lengte van het kind, naar behoren vastgezet. Een te grote of te kleine kinderstoel kan ervoor zorgen dat de gordel te hard drukt op de nek van het kind. In Duitsland is een kinderstoel nodig totdat een kind ouder is dan 12 of minimaal 1 meter 50 is in lengte. Deze regel overschrijden zal resulteren in een boete en een strafpunt op je rij-register.
Er is een andere vereiste: de kinderstoel moet zijn getest tot ECE 44/03 of hoger, wat te zien is aan de eerste twee nummers van het 8-cijferige registratienummer op het oranje gekleurde ECE-testlabel. Wanneer je een kinderstoel aanschaft, let dan op het ECE label en let op de testresultaten, bijvoorbeeld van ADAC.
Kinderstoelen komen in verschillende klassen wat betreft de ECE richtlijnen 44: 0+, I, II en III. De klasse wordt gebaseerd op het gewicht van het kind en niet zijn of haar lengte of leeftijd. Maar dit is niet meer altijd geldend, sinds tegenwoordig kinderen uit de kinderstoel groeien voordat het gewichtslimiet wordt bereikt. Daarom is er sinds enkele jaren de ECE-R 129, dat alleen geldig is voor voertuigen met een Isofix opstelling (zogenaamde i-Size autostoelen):
Daarnaast zijn er verschillen in het positioneren van de stoel, die naar voren of achteren gericht staan. In Duitsland wegen baby's tot 9 kg (wanneer ze rond de 10 maanden oud zijn) en horen in de achteruit kijkende babystoeltjes. Dit biedt betere bescherming voor het hoofd van de baby in een botsing aan de voorkant, want de nekspieren van een kind zijn nog vrij zwak. De eerder genoemde ECE regulering 129 die vereist achteruit kijkend vervoer voor de nieuwe i-Size kinderstoelen voor kinderen van tot 15 maanden oud.
Je zult de geschikte kinderstoelen vinden hier.
Kinderstoelen in groep I zijn voor kinderen met een gewicht van 9-18 kg en mogen zowel naar voor als naar achter wijzen, maar het is aanbevolen om de vooruitkijkende modellen te gebruiken na de leeftijd van minimaal 3 jaar, wanneer de nekspieren van een kind sterk genoeg zijn om het hoofd rechtop te houden tijdens een mogelijke botsing aan de voorkant.
Er zijn groep I kinderstoelen met schouderbescherming en impactbescherming met een plaat voor de buik van het kind, dat de kracht van een botsing minimaliseert. Aan de andere kant zijn enkel schouderbeschermingen meer comfortabel voor slapen. Als deze kunnen worden gemonteerd voor achteruitkijkende stoelen, worden ze Reboard stoelen genoemd. Met autostoeltjes met schouderbescherming is het belangrijk om de gespen goed te sluiten en de stoel zelf goed in zijn plaats te bevestigen. Met het andere systeem moet het harnas goed genoeg in de impactbescherming worden vastgezet.
Autostoeltjes in groep II zijn geschikt voor kinderen met een gewicht van 15-25 kg. Deze kunnen ook zowel voor- als achteruitkijkend zijn, maar alleen als er geen Isofix systeem wordt gebruikt om ze vast te zetten. In dit geval wijst de stoel alleen naar voren. Group II kinderstoelen zijn meestal verhoogde stoelen met rugleuning of hoofdleuning om te kunnen slapen. Het kind is beveiligd met een normale autogordel die moet worden geplaatst over het midden van de schouders van het kind. Dit is sterk genoeg om kinderen van vier jaar tegen botsingen te beschermen.
De schootgordel hebben grote gordelhaken die bedoelt zijn om te voorkomen dat de gordel schuurt tegen de buik van het kind. Er zijn ook stoeltjes die zowel vallen onder groep II als groep III.
Groep III kinderstoelen zijn voor kinderen met een gewicht van 22-36 kg. Naast dit, gelden de groep II richtlijnen hier ook. Autostoeltjes die vallen in groep I, II en III kunnen ook worden gekocht, maar het nadeel is dat ze niet 100% af te stellen zijn op de leeftijd van het kind. Het is boven alles belangrijk dat kleine kinderen in staat zijn om in een veilige houding te kunnen slapen.
Aantal: %entry-quantity%
Priis per stuk: %entry-formattedTotalPrice%