Bestelstatus x
Uitloggen

0208903697

X
Hulp nodig?
Ons bandenadvies voert u stap voor stap naar uw band
zoeken naar banden
Breedte
Hoogte
Diameter
Reifen Finden

Op autotype
Fabrikant:
Model:
Bouwjaar / Type:
Serie / uitvoering:

of
FOUT: Blijkbaar zijn we niet in staat om informatie over uw voertuig te vinden
Maak gebruik van onze bandenmaat zoekopdracht om de juiste banden te vinden Dank U!
Kenteken nummer.


Mobiliteitsgeoptimaliseerde banden veroveren de markt

Niemand houdt van lekke banden. Uw auto krijgt pech op de weg - misschien zelfs op een onoverzichtelijke of gevaarlijke plek. Voordat u verder kunt rijden, moet de schade worden geïnspecteerd en gerepareerd.

De defecte band moet worden vervangen door de reserveband of een noodwiel, zodat u uw auto naar de dichtstbijzijnde garage kunt rijden. Maar zelfs met een reserveband en gereedschap kan het verwisselen van een band langs een drukke weg een nachtmerrie blijken te zijn. Enerzijds zijn er de voortdurend voorbijrazende auto's, anderzijds bestaat het risico dat de wielbouten niet kunnen worden losgedraaid, zelfs niet met het beste gereedschap. Om dergelijke problemen aan te pakken, hebben bandenfabrikanten zelfdichtende mobiliteitsbanden ontwikkeld. Er bestaan verschillende technologieën - van Runflat tot Seal tot DriveGuard. We zullen de technische kenmerken hieronder toelichten.

Runflat banden


Tyre Hole

Als een runflat band spanning verliest, wordt hij gestabiliseerd door zijn zelfdragende rubberen zijwanden. Deze zijn gemaakt van een rubbermengsel dat de band stabiliteit geeft in geval van schade. Bovendien voorkomt een ingebouwde kraal dat de band uit de velg springt. Het is mogelijk om met deze band te blijven rijden tot een afstand van 80 kilometer bij een maximumsnelheid van 80 km/u (als de lucht uit de band ontsnapt na beschadiging). In geval van beschadiging met daaropvolgend spanningsverlies zijn er sensoren die een alarmsignaal geven zodat de bestuurder op de hoogte is van de lekke band. Afhankelijk van het model bevinden deze sensoren zich rechtstreeks in de band, waar ze de temperatuur en de druk meten, of evalueert het systeem de signalen van de ABS-sensor. Dankzij runflat banden hoeven automobilisten niet lang te wachten tot de hulpdiensten ter plaatse zijn. In plaats daarvan kunnen ze direct naar de dichtstbijzijnde garage rijden. Runflat banden zijn in onze shop verkrijgbaar als zomer- en winterbanden. Afhankelijk van de fabrikant hebben runflat banden verschillende labels. Continental, bijvoorbeeld, noemt zijn runflat banden SST, de afkorting voor Self Supporting Tyre.

Selecteer gewoon uw bandenmaat en snelheidsindex en vind de perfecte band voor u.

SEAL banden


In tegenstelling tot runflat banden, kunnen Seal banden zichzelf herstellen. We hebben het hier over zelfdichtende banden. Zelfdichtende banden zijn ontworpen om bij een lek de beschadigde plek automatisch af te dichten. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale kleefmassa die aan de binnenzijde van de band is aangebracht. Deze compound omsluit het doorborende voorwerp, bijvoorbeeld een spijker. Zodra het voorwerp wordt uitgetrokken, dicht de pasta het gat af. Het wordt in het gat geduwd door de luchtdruk in de band. Bijgevolg kan de band gemakkelijk naar de volgende werkplaats worden gereden.

In tegenstelling tot runflatbanden vereist de SEAL-technologie geen bandenspanningscontrolesysteem of speciale velgen. En, het kan op elk voertuig worden gebruikt.

Een van de fabrikanten die de SEAL-technologie heeft ontwikkeld is Continental met zijn ContiSeal product. De speciale ContiSeal-banden maken gebruik van deze nieuwe technologie en kunnen lekke banden met een diameter tot vijf millimeter dichten.

Hoewel de technologie als veilig wordt beschouwd, adviseren de fabrikanten voor de veiligheid een bandenspanningscontrolesysteem te gebruiken. Afgezien daarvan kan met de afgedichte band worden gereden als met elke andere band, zonder dat de bediening van de auto of het rijgedrag hoeft te worden aangepast. De wetgeving vereist echter zo snel mogelijk een inspectie door een specialist, dus een ritje naar de garage blijft noodzakelijk.

Bekijk onze topbanden in de categorie SEAL:

Selecteer gewoon uw bandenmaat en snelheidsindex en vind de perfecte band voor u.


DriveGuard banden


De technologie in DriveGuard banden is gebaseerd op nieuw ontwikkelde lamellen - de zogenaamde "koelribben". De buitenwanden van de banden zijn versterkt, waardoor ze bijzonder veerkrachtig zijn langs het loopvlak. Bovendien zijn de zijwanden robuuster en dus minder gevoelig voor beschadigingen.

Let op: het gebruik van een waarschuwingssysteem is verplicht om ervoor te zorgen dat bestuurders zich ervan bewust zijn dat hun voertuig een lekke band heeft! Sinds 2014 moet iedereen die DriveGuard banden gebruikt, een elektronisch bandenspanningsdetectiesysteem in zijn voertuig hebben.

De Bridgestone Support Ring


De Bridgestone Support Ring (BSR) is een ander product dat door Bridgestone is ontwikkeld. De BSR is een metalen ring die onder het loopvlak van de band wordt aangebracht en die de stabiliteit van de band aanzienlijk verhoogt. BSR banden kunnen momenteel echter niet op elk voertuig worden gemonteerd. Er is speciale apparatuur nodig voor de montage, die tot dusver is voorbehouden aan het Toyota-netwerk.

Nooit meer langs de weg komen te staan met een lekke band

Bandenfabrikanten hebben de oorlog verklaard aan lekke banden en ontwikkelen voortdurend nieuwe technologieën om het rijcomfort en de veiligheid te verhogen. Hieronder vindt u enkele hoogtepunten van banden die wij in onze winkel aanbieden:

Prijzen zijn per band en incl. BTW in Nederland.